van der Horst

Renault Clio Cup Benelux: Twee testdagen in november

Renault Clio Cup Benelux
Renault Clio Cup Benelux
Begin oktober werden er op Circuit Zolder meer details bekendgemaakt omtrent de Renault Clio Cup Benelux welke in 2014 moet van start gaan. Reeds tijdens de 24 Hours of Spa berichtte Autosport.be over de vernieuwde Nederlandse Clio Cup en volgens de organisatoren tonen een flink aantal rijders en teams, voorlopig vooral uit Nederland, interesse. Die interesse was tevens de reden om in november twee testdagen in te lassen.
“Van af het begin hebben we heel wat vragen gekregen en al snel bleek dat de huidige deelnemers aan de Nederlandse Clio Cup, die als het ware overgaat in de Clio Cup Benelux 2014, vrijwel allemaal de intentie hebben om door te gaan, of met de nieuwe wagen of met de Clio generatie 3. Bovendien zijn er uit Nederland al een aantal bevestigingen van nieuwe deelnemers, met uiteraard de nieuwe wagen. Tevens merken we dat ook in België de vraag groeit, zowel van oud-deelnemers als van jong talent. Hetzelfde geldt van de kant van de teams, met structuren die in België vaste klant waren, evenals nieuwe formaties die mee willen instappen”, aldus de organisatoren.

Beide hoger vermelde testdagen zullen plaatsvinden op twee verschillende omlopen, met name volgende week dinsdag te Mettet om een kleine week later op 18 november de tenten op te slaan in de duinen te Zandvoort.



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 7 november 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons