van der Horst

Renault pakt ronderecord Nürburgring Norschleife terug van Seat (+ Video)

Renault Mégane R.S. 275 Trophy-R
Renault Mégane R.S. 275 Trophy-R
Renault mag weer een record bijschrijven op haar palmares. De Franse constructeur heeft aan boord van de Renault Mégane R.S. 275 Trophy-R namelijk het ronderecord op de Norschleife voor voorwielaangedreven seriemodellen scherper gesteld. De in gelimiteerde oplage gebouwde 275pk sterke voortrekker knalde naar een tijd van 7:54.36, maar liefst 14 seconden beter dan het record van de Renault Mégane R.S. Trophy uit 2011 en vier seconden onder de chrono die de SEAT Leon Cupra een kwartjaar geleden liet optekenen.
Renault Mégane R.S. 275 Trophy-R
Renault Mégane R.S. 275 Trophy-R
Renault heeft zowat een patent op het ronderecord op de Nürburgring en dus moet het bij de Fransen gevoelig gelegen hebben toen SEAT Leon maar liefst tien seconden afknabbelde van het ongeveer drie jaar oude record van de Renault Mégane. Het antwoord van Renault is evenwel duidelijk en dat dankzij een speciaal aangepaste bolide. De wagen, gebaseerd op de Mégane R.S. Cup, weegt 101kg minder, vooral dankzij het gebruik van polycarbonaat Recaro zetels en het verwijderen van de achterbank, maar ook wegens kleine accenten zoals het weglaten van de achterruitwisser; een aanpassing die één kilogram bespaarde. Ook leverde het verwijderen van verscheidene isolatie- en absorptiematerialen een gewichtsbesparing van een kleine 20kg op.

Laurent Hurgon
Laurent Hurgon
Dit lichtgewicht geheel werd vervolgens geschoeid op Michelin Pilot Sport Cup 2-banden en in de handen van Renault testrijder Laurent Hurgon geplaatst. Het resultaat is ondertussen geweten, een chrono van 7:54.36 en dit bij de eerste poging, al geeft de man aan dat zijn rondje niet perfect was... Voor de geïnteresseerden, de wagen is vanaf juli te bestellen en zal een slordige 45.000 euro kosten, weliswaar inclusief BTW.



Foto's: Renault Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op dinsdag 17 juni 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons