van der Horst

Robert Kubica gaat testen met de Mercedes AMG C-Coupé

Vervoegt Robert Kubica de Mercedes Benz-troepen?
Vervoegt Robert Kubica de Mercedes Benz-troepen?
Krijgen we komend seizoen nog een voormalig Formule 1 piloot in de Deutsche Tourenwagen-Masters? Robert Kubica zou namelijk wel eens de volgende in het rijtje kunnen worden; hij werd door Mercedes alvast uitgenodigd voor een testsessie, zo bericht het gezaghebbende Autosport.
  • Skylimit Events
Robert Kubica werd in februari 2011 het slachtoffer van een zware crash tijdens een rally in Italië. Het hypothekeerde zijn carrière in de F1 en hij kwam niet meer terug in actie in de koninginnenklasse van de eenzitterij. Nu werd hij door de Duitse constructeur Mercedes uitgenodigd voor een testsessie aan boord van de nieuwe C-Coupé DTM. De 28-jarige Pool krijgt zo mogelijk de kans om zijn carrière een nieuwe wending te geven, nadat hij bij het circuitpubliek een beetje in de vergeethoek raakte. 

Kubica kondigde eerder dit jaar aan het Europese Rally kampioenschap te willen betwisten wat zijn kansen op een vast zitje bij het Mercedes team hypothekeert. De komst van Kubica in het DTM-kampioenschap in 2013 zou anders een extra boost geven aan de toch al immens populaire serie. Ook de fanatieke Poolse toeschouwers zouden een extra dimensie kunnen bieden.

DTM- piloten voor Mercedes zijn: Robert Wickens, Ralf Schumacher, Christian Vietoris, Gary Paffett en Roberto Mehri. Na het vertrek van Jamie Green naar concurrent Audi, is er een plaats vrijgekomen binnen de Mercedes-Benz-effectieven.

Foto: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 17 januari 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons