van der Horst

RoDrive Competições bevestigt deelname met twee Ford GT’s

RoDrive Competições - Ford GT GT3
RoDrive Competições - Ford GT GT3
Het was weer lang stil rond de nieuwe FIA GT Series die het FIA GT1 kampioenschap vervangt, maar dit weekend kwam er nog eens goed nieuws uit de bus met de bevestiging van de deelname van RoDrive Competições met twee Ford GT. De rijders zijn allen Brazilianen en noemen Matheus Stumpf, Claudio Ricci, Felipe Tozzo en Raijan Mascarello. Het Portugese team zal nauw samenwerken met LAMBDA Performance dat de ontwikkeling van de raceversies van de Ford GT op zich nam na het faillissement van Matech Concepts.
Er was al lange tijd sprake van de komst van een Braziliaans team in de FIA GT Series, maar het Portugese RoDrive Competições zal dit jaar wel een zeer Braziliaans tintje krijgen met het inzetten van vier Braziliaanse piloten. De piloten line-up oogt echter niet echt spectaculair met de rijders Matheus Stumpf, Claudio Ricci, Felipe Tozzo en Raijan Mascarello, welke buiten hun eigen land niet echt enige bekendheid genieten. Verder gaat men nauw samenwerken met LAMBDA Performance voor het prepareren en inzetten van twee Ford GT’s. LAMBDA Performance ijvert nu al enige tijd om terug competitieve versies van de Ford GT op de markt te brengen en was verleden jaar te zien met een Ford GT GT3 in de ADAC GT Masters met onder meer Nico Verdonck aan het stuur. De Duitse structuur probeert al langer door te breken naar het hoogste niveau van de GT racerij en is nu na lange onderhandelingen met het Portugese team eindelijk vertegenwoordigt in een internationale FIA GT3 serie.

Het is nu afwachten of het “echte” Braziliaanse team dat werd aangekondigd, Team Brazil, dat BMW Z4’s zou inzetten voor onder meer de lokale stock car held, Caca Bueno zijn deelname zal bevestigen.

Foto: RoDrive Competições



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT Series op maandag 18 februari 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons