van der Horst

Lambda Performance ontwikkelt GTE-versie Ford GT

Lambda Performance Ford GT
Lambda Performance Ford GT
Autosport.be berichtte reeds enkele maanden terug over het feit dat het Duitse Lambda Performance de activiteiten van het in moeilijkheden gekomen Matech wenste over te nemen. Het Zwitserse Matech ontwikkelde een GT3 en later ook een GT1 versie van de Ford GT. Na het uitblijven van een financiële injectie en het overlijden van de bezieler van het project - Martin Bartek - werd het echter stil rond Matech. Lambda Performance heeft inmiddels de activiteiten rond de Ford GT overgenomen en komt nu met een GTE-versie van de wagen.
  • St. Paul
De nieuwe structuur, met hoofdkantoor in Wiesbaden, is met Ford overeengekomen om voortaan als officiële tuner van de racewagen op te treden. Naast het overnemen van de homologatie van de GT1 en GT3 varianten van de wagen, is men intussen druk bezig met het ontwikkelen van een GTE-versie in overeenstemming met de ACO reglementen. Deze ontwikkeling bevindt zich inmiddels al in een vergevorderde fase en de wagen wordt tijdens het eerste weekend van oktober voorgesteld op de Hockenheimring, waar het team tevens twee GT3 exemplaren zal inzetten in het kader van de seizoensafsluiter van de ADAC GT Masters. Thomas Mutsch - nauw betrokken bij het ontwikkelingswerk door Matech -  zal het team bijstaan bij hun eerste optreden met de GT3.
 
De nieuwe Ford GT GTE zal echter niet de eerste zijn. In de Verenigde Staten is Robertson Racing reeds actief met een eigen ontwikkelde Ford GT in de GTE-klasse van de ALMS. Deze wagen was in juni ook al te zien tijdens de 24h du Mans.
 
Foto: Lambda Performance



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 21 september 2011.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons