van der Horst

Sam Dejonghe klaar voor het laatste weekend van de MRF Challenge

Sam Dejonghe - MRF Challenge
Sam Dejonghe - MRF Challenge
Dit weekend vinden de laatste races van de MRF Challenge, zeg maar de Indische Formule 3, plaats op het circuit van Madras in Indië. Uiteraard zal Sam Dejonghe aan de start staan van de vijf races die er verreden worden. Onze landgenoot staat momenteel vierde in het kampioenschap na Tio Ellinas, Rupert Svendson-Cook en Arthur Pic en hij zal er alles aan doen om door te stoten naar de top drie in de eindstand.
"Het circuit van Madras is een echt puur racecircuit, waar je er nog weinig van terug kan vinden. Een smalle, zeer technische baan, waar ook veel stof en zand op zal liggen, wat het rijden er niet gemakkelijker op maakt. Kortom, een circuit met karakter", aldus Dejonghe. Gezien er in Bahrein een race wegviel nadat het programma vertraging had opgelopen en de nacht al over het circuit viel wordt er dit weekend een extra race verreden, wat het aantal wedstrijden dit weekend op vijf brengt.

Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Donderdag zijn er de vrije trainingen waarna er op vrijdag na nog twee vrije trainingssessies de kwalificatie over 30 minuten plaats vindt. Gezien de aard van het circuit zal een goede startpositie een belangrijke rol spelen. Op zaterdag zijn er dan drie races waarna er op zondag nog twee wedstrijden moeten verreden worden.



Foto's: Sam Dejonghe



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 13 februari 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons