van der Horst

Dusan Borkovic aan de start in B-kampioenschap met SEAT Leon

Dusan Borkovic op weg naar winst op de Salzburgring
Dusan Borkovic op weg naar winst op de Salzburgring
De Serviër Dusan Borkovic bevestigde vandaag dat hij volgend jaar met een door Campos Racing gerunde, maar onder Nis-Petrol-Team ingeschreven SEAT Leon WTCC, aanzet in het B-kampioenschap. Hiermee is meteen ook uitgemaakt dat er volgend seizoen wel degelijk een B-kampioenschap komt, voorbehouden aan wagens die aan het oude reglement voldoen. Alleen zal deze klasse voortaan 'TC2' gaan heten, waar de nieuwe wagens zoals de Citroën C-Elysée, Lada, RML-Chevrolet en Honda Civic onder de TC1-vlag zullen laveren.
Dusan Borkovic
Dusan Borkovic
De 29-jarige Borkovic won eerder het Europees Bergklim-kampioenschap en eindigde dit jaar derde in de S2000-klasse van het ETCC, met een zege op de Salzburgring aan boord van een SEAT Leon TFSI; die ruilde hij later in voor een Chevrolet Cruze.

"Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik ben blij tezamen met het team de stap te hebben gezet", aldus Borkovic. "Het feit met de grootste toerwagenspecialisten, waaronder een legende als Sébastien Loeb, samen te kunnen rijden en in een wereldkampioenschap te kunnen aanzetten, is voor mij een grootse verwezenlijking. 2014 wordt hoe dan ook een leerjaar met het oog op 2015".
 
Borkovic is dus de eerste privérijder die zijn plannen ontvouwt en naar verluidt wil Campos Racing volgend seizoen met drie SEAT's Leon WTCC aan de start verschijnen, waarvan er eentje aan Fernando Monje zou worden toevertrouwd. Gisteren pas raakte bekend dat Campos ook een nieuwe RML Chevrolet inzet voor Hugo Valente.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 21 november 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons