van der Horst

Singapore: Wie wordt koning van de nacht ?

Fernando Alonso
Fernando Alonso
De Grand Prix van Singapore wordt traditioneel in het donker verreden, al gaan de rijders daar relatief weinig van merken: door de enorme belichting van het circuit zien ze vrijwel evenveel als overdag. Om de spankracht in het kampioenschap te houden zal Fernando Alonso's ster, na twee eerdere zeges in Singapore, moeten schitteren. Mede omdat de Spanjaard al aangaf na de wedstrijd een grondige analyse te zullen maken over of het nog wel nuttig is om bij Ferrari de focus op dit seizoen te houden.
Mark Webber - Red Bull
Mark Webber - Red Bull
Door de grote reglementswijzigingen die er volgend seizoen aankomen, vooral dan op het vlak van de motoren, is het misschien geen slechte zet voor sommige teams om het merendeel van de resources al in te zetten op 2014. Of Ferrari, dat met Fernando Alonso strikt genomen nog de enige man in huis heeft die Vettel nog kan gaan bedreigen voor de titel, daar ook bijhoort zal sterk afhangen van diens prestatie komend weekend. Zowel Hamilton, Räikkönen als Webber staan overigens qua puntenaantal al op meer dan drie zeges verwijderd van de Duitser.

Pirelli's P Zero F1 band
Pirelli's P Zero F1 band
Op het smalle circuit van Singapore is een fout snel gemaakt en ook de safety car is er sinds het eerste bezoek in 2008 een vaste waarde geworden. We mogen ons dus hopelijk aan enkele verrassingen verwachten, een welgekomen afwisseling na twee dominante zeges van Vettel in de Red Bull. Ook het verschil tussen de beide bandensoorten is dit jaar groter in Singapore: Pirelli bracht de vorige twee edities nog de zachte en superzachte rubbers mee, dit jaar laten ze de zachte band thuis en in de plaats daarvan komt de iets tragere mediumband.

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op woensdag 18 september 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons