van der Horst

Slalom van Houthalen: Voorbeschouwing van de organisatoren

Op zondag 22 juni gaat op het industrieterrein ‘Europark’ te Houthalen de slalom van Houthalen door. Nationale Renstal Trommelke richt deze autosportdiscipline al voor de 21ste keer in. Het wedstrijdcentrum is gelegen in het Sportlokaal van Laak en de start is gelegen aan de ingang van de technische dienst van de gemeente Houthalen-Helchteren.
Ook dit jaar zal de slalom voor het regionaal en verschillende provinciale kampioenschappen meetellen.
Daarbuiten is zij één van de 10 proeven die weerhouden zijn voor het VASAF kampioenschap. Voor dit kampioenschap worden 5 slaloms uit de Vlaamse federatie (VAS) en 5 slaloms uit de Waalse federatie (ASAF) weerhouden. Met andere woorden kan je hier eigenlijk spreken over een nationaal kampioenschap. Na de slalom van Zonhoven, is Houthalen de 2de proef die NR Trommelke voor dit kampioenschap mag inrichten.

Houthalen is de 5de proef en er is al een duidelijk beeld hoe spannend ook dit jaar het kampioenschap zal worden. Met 3 overwinningen staat momenteel DRAELANTS Jörgen aan de leiding voor WILMET Bernard; RIBBENS Jurgen; vader DRAELANTS Albert en op de 5de plaats SIMON Fabian. Ook onze leden, aangevoerd door gebroeders Jelrik en Jornt SUFFELEERS ( 8ste en 9de )zullen hun positie in het kampioenschap proberen te verbeteren. Verder starten ook nog Bart LENAERTS; Stijn VERMEULEN; TUTS Willy; JORISSEN Patrick; COOREMAN Jurgen en TIELENS Philippe om de kleuren van NR Trommelke te verdedigen.

Sinds het aanpassen van het reglement voor dit jaar, kan nu iedereen proeven van deze behendigheidswedstrijd. Je kunt deelnemen met de wagen waar je dagelijks mee rondrijdt. Het enige verschil met slalom op de ski’s is, dat je hier ook geen paaltjes mag raken.

De start van de eerste wagen is voorzien om 11h30. Naargelang het deelnemersveld en het weer zullen er 3 of 4 manches verreden worden en rond 18h00 weten we wie we kunnen toevoegen als winnaar van de Slalom van Houthalen, editie 2014.

Bijkomende informatie over deelnemers, uitslagen en klassementen kan je vinden op de website van de Vlaamse autosportfederatie – www.vas.be

Informatie over de proef, alsook een reglement met inschrijvingsformulier, kan je ook aanvragen bij het secretariaat van NR Trommelke: nr.trommelke@nrtrommelke.be



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 17 juni 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons