van der Horst

SPEED Euroseries dan toch van start dit jaar, maar als mini serie over vier manches

Wolf GB08/2013
Wolf GB08/2013
De SPEED Euroseries voor CN prototypes, het Europese equivalent voor de SOT, vindt dan toch plaats dit jaar. De serie die de vorige jaren hier nog hier in België te zien was in het voorprogramma van de 6 Hours of Spa, hield er voor dit jaar een ambitieuze en meer onafhankelijke kalender op na, maar nog voor de start van het seizoen annuleerde de organisatie het kampioenschap wegens een gebrek aan interesse vanwege de deelnemers. Later kwamen zij op die beslissing terug en stelden een nieuwe kalender voor met 5 manches waarvan er een al plaatsvond op de Hungaroring. Uiteindelijk is nu beslist om het voor dit jaar te houden op een mini serie over vier evenementen.
Trophée des Fagnes: De wedstrijden in beeld gebracht
De twee races op de Hungaroring in het kader van het WTCC weekend werden beiden gewonnen door de Wolf van Bellarosa en Latif. Er kwam maar een handvol deelnemers opdagen en de toekomst van de serie werd daarna opnieuw zeer onzeker temeer dat de organisatie hoorde dat de SPEED Euroseries niet meer welkom was op de Nürburgring voor de volgende manche, zogezegd wegens een overboeking aan kampioenschappen. Bovendien lieten de teams weten er weinig in te zien om de verre verplaatsing naar Navarra te maken waar de finale gepland stond en races dicht bij huis te verkiezen in deze economisch moeilijke tijden.

Trophée des Fagnes: De wedstrijden in beeld gebracht
Na een lange beraadslaging heeft de organisatie dan maar beslist om de twee bovenvermelde manches te droppen en te vervangen door een weekend op het circuit van Brands Hatch op 27 en 28 juli. Een race op Britse bodem wordt door de meeste teams erg geapprecieerd daar Engeland voor de meeste deelnemers hun thuisbasis is. De twee overgebleven manches van de oorspronkelijke kalender blijven behouden met een race op Dijon en één op Spa-Francorchamps beiden in september. Op Spa komen de CN prototypes in actie tijdens het Racing Festival waar oorspronkelijk gepland stond om tezamen met de deelnemers van de SOT te rijden. Het kampioenschap wordt dus beslist over vier manches, na de al verreden races op de Hungaroring volgen Brands Hatch, Dijon en Spa. De organisatie van de SPEED Euroseries maakt zich sterk dat het voor volgend jaar terug een degelijke kalender kan aanbieden.



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 29 mei 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons