van der Horst

Sprint: Edouard en Guillaume Mondron aan de start met Astur Car Ginetta

Astur Car - Ginetta G50
Astur Car - Ginetta G50
Bijna elke dag wordt er bij Kronos Events een deelnemer ingeschreven op het ondertussen redelijk indrukwekkend lijstje van zowel BRCC Endurance als BRCC Sprint. Deze keer betreft het de Ginetta van Astur Car, waarmee Pierre Piron en Pierre-Yves Rosoux vorig jaar de titel binnenhaalden in GT Light, maar die in de “new look” BRCC Sprints in de handen komt van Edouard en Guillaume Mondron!
De sprints bestaan uit twee rounds van telkens 35 minuten (met stilstaande start), met halfweg elke round een Leading Car die het veld terug bij elkaar zal drijven. Tussen de twee rounds in – en op de startgrid – volgt er dan desgevallend een rijderswissel. Hierdoor zijn er in werkelijkheid vier sprints van pakweg zestien minuten!
“Precies daarom span ik aan met Guillaume,” zegt de 26-jarige Edouard die we al kennen van zijn races in het BRCC met de Caira-Porsche en de Delahaye-Volvo. “Wij werkten al goed samen in de BE Trophy en vorig jaar maakte Guillaume aan de zijde van Franck Radet zijn opwachting in het BRCC en presteerde er zeer sterk. Ik denk dus dat ik op hem kan rekenen in de BRCC Sprints. Om zonder schade elke heat vooraan mee te kunnen vechten, zal er intelligent dienen gereden te worden: snel sturen, maar zonder fouten te maken. Dat is de opdracht.”
 
Edouard en Guillaume Mondron kozen voor meer dan één reden voor de Ginetta van Astur Car.
 
“Wij hadden plannen in Endurance, maar het aanbod van Pierre Piron lag ons beter. Zeker op het vlak van de centen. Bovendien, zijn wij ervan overtuigd dat de Ginetta de beste keuze is om in de sprints voor de titel te gaan. Want dat is ons uitgangspunt: wij willen samen Belgisch kampioen worden!”
 
Naast een full seizoen met de Ginetta in de BRCC Sprints, zien we de twee broers ook aan het werk in de BE Trophy. Het is daar dat de 19-jarige Guillaume in 2011 voor de eerste keer kennismaakte met het “mooiste circuit ter wereld”!
 
“Na mijn vuurdoop in Francorchamps nam ik vorig jaar samen met Edouard deel aan het volledig seizoen in de BE Trophy en kwam ik tevens voor de eerste keer aan de start van de 25 Uren. Mede geïnspireerd door het succes van de Thiers-broers, besloten wij daarop samen te gaan voor de BRCC Sprints.”
 
Met zijn 19 lentes is Guillaume natuurlijk één van de kandidaten voor de BRCC Junior Trophy, die georganiseerd wordt in het kader van de BRCC Sprints.
 
“Ik heb nog veel te leren, en zal zeker veel kunnen opsteken van Edouard, die al veel langer meedraait. Maar de ervaring in de BE Trophy, heeft getoond dat ik geen brokkenrijder ben en altijd tot het uiterste ga om de auto heelhuids aan de eindmeet te brengen. Ik heb er echt zin in om met de Ginetta vooraan te strijden in de BRCC Sprints, en, ja, de Junior Trophy is een bijkomende motivatie om mijn uiterste best te doen.”

Kronos Events press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 18 maart 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons