van der Horst

Stoffel Vandoorne: "Ik heb de schade goed beperkt”

Stoffel Vandoorne andermaal op podium
Stoffel Vandoorne andermaal op podium
De tweede manche van de Formula Renault 3.5 moest op de omloop van Motorland Aragon in moeilijke weersomstandigheden worden afgewerkt. Maar met een achtste en derde plaats wist Stoffel Vandoorne de vele valstrikken en schietgeweren perfect te omzeilen. In de wachtkamer van de Formule 1 staan er soms ook wedstrijden in moeilijke weersomstandigheden op het leerprogramma. De deelnemers aan de Formula Renault 3.5 werden dit weekend op dat vlak ruim bediend.
  • Prospeed Competition

Al op zaterdag werden de zenuwen van de rijders tijdens de kwalificaties op de proef gesteld. “Op een gegeven moment lag de piste heel nat”, legt Stoffel Vandoorne uit. “Toen ik mijn snelste tijd wou neerzetten was het asfalt echter al te
veel opgedroogd en sleten mijn banden veel te snel. Voor de eerste wedstrijd moest ik dus tevreden zijn met een achtste plaats op de startgrid. Frustrerend, want op een volledig natte omloop stond ik veel hoger op de ladder.”

Het werd geen makkelijke wedstrijd. “Ik wist al snel een plaatsje te winnen, maar ik bleek niet in staat om de snelsten te volgen, wegens een te korte hoogste versnelling. Ik moest me dus tevreden stellen met de achtste plaats aan de finish.”

Alsof de weergoden de jonge wolven nog wat meer ervaring wilden meegeven waren de weersomstandigheden op zondag nog wisselvalliger. “Een zondvloed, dat was het”, stelde de vertegenwoordiger van het RACB National Team. “Zo werden de kwalificaties vier keer onderbroken door een rode vlag. De
wedstrijdleiding gaf ons zelfs vijf minuten meer, zo moeilijk was het om de wagen in die verschrikkelijke omstandigheden onder controle te houden. Eigenlijk was ik best tevreden over mijn vijfde plaats op de startgrid.”

In de race wist Stoffel alle valstrikken te vermijden. “De start werd achter safety car afgewerkt. We zagen immers niets. Heel wat rijders gingen in de fout, maar ik hield mijn neus schoon. Door op het laagste podiumtrapje te klimmen heb ik de
schade van daags voordien grotendeels kunnen beperken. Kevin Magnussen mag dan wel de nieuwe leider in het kampioenschap zijn, ik volg als tweede op amper vier punten.”




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule Renault 3.5 op zondag 28 april 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons