van der Horst

300km Buriram: Nabeschouwing Bertrand Baguette

Bertrand Baguette en zijn teammaat Daisuke Nakajima wisten dit weekend in de 300 km. van Buriram (Thailand) te bevestigen dat hun Honda NSX waarmee ze het Super GT 500-kampioenschap afwerken een serieuze stap voorwaarts heeft gemaakt. Mede dankzij de performante Dunlop-banden kunnen ze de vergelijking met de concurrentie meer dan doorstaan.
  • 24 Hours of Zolder
Toen hij aankwam op het splinternieuwe circuit van Buriram blaakte Bertrand Baguette van zelfvertrouwen en de prestaties van het weekend gaven hem gelijk: samen met Nakajima kan Baguette nu eindelijk meestrijden met zijn concurrenten in het Super GT 500-kampioenschap. Hoewel ze tijdens het voorlaatste weekend van het seizoen voortijdig de strijd moesten staken, verlaat onze landgenoot Thailand met de glimlach.“We kwamen het hele weekend lang sterk voor de dag, van begin tot eind”, stelde de Honda-rijder. “Onze vijfde plaats in de kwalificaties is daar het bewijs van. We zaten helemaal in het ritme van de besten.”
 
Na het wedstrijdbegin op zondag mocht nog op een mooi resultaat voor Bertrand en Daisuke worden gehoopt. “Ik nam de start. Net toen ik me opmaakte om de rijder voor me de vierde plaats afhandig te maken, werd van achteren aangetikt. Hard genoeg om rond te spinnen, jammer genoeg. Dat moet zo de vierde of vijfde ronde geweest zijn, dus vooraleer ik uit het gras en weer op de piste was geraakt lag ik helemaal laatste. Het enige wat me overbleef was te proberen zo snel mogelijk terug te keren en ik wist nog tot de twaalfde plaats op te klimmen.”
 
Dat was nog maar het begin van de problemen. “Nadien begonnen we trillingen te voelen in een achterband en na een twintigtal ronden ontplofte het ding dan ook”, aldus Baguette. “De schade was te groot om nog verder te kunnen rijden. Ik onthoud echter vooral dat we van bij de start voorin wisten mee te draaien en dat we Dunlop het beste kwalificatieresultaat van de drie jaar wisten te schenken. Dit splinternieuwe circuit – waar wij de eerste wedstrijd mochten rijden – heeft me aangenaam verrast, hoewel ik voorhand geen hoge verwachtingen had. Er zijn een paar interessante plekken, waaronder enkele snelle stroken en een heel lange rechte lijn.”
 
De volgende en laatste race van het kampioenschap staat op 15 en 16 november op het programma, zodat Bertrand nu al kan uitkijken naar zijn terugkeer naar België. “Ik zal drie weken thuis kunnen blijven en dat zal me deugd doen. Nadien volgt nog een maand in Japan.”

Honda press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Super GT op dinsdag 7 oktober 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons