van der Horst

Fuji: Nabeschouwing Bertrand Baguette

Bertrand Baguette heeft vandaag zijn eerste podiumplaats van het seizoen in de Super GT500 veroverd in Fuji aan het stuur van de Honda NSX die hij deelde met Daisuke Nakajima. Met de overwinning van Naoki Yamamoto en Frédéric Makowiecki, eveneens met een NSX, bevestigde Honda zijn progressie.
  • Hamofa Performance

Vanaf de trainingen had Bertrand Baguette het volste vertrouwen in zijn wagen. Hij startte nochtans vanaf de 11de plaats op de grid in deze race van 300 km aan de voet van Mount Fuji. «Ik had heel snel het gevoel dat onze Honda NSX de voorbije weken sterk geëvolueerd was», vertelde de Belg na de finish. «In de kwalificaties misten we Q2 met amper 15 honderdsten en we plaatsten onze wagen met een tijd die amper 6 tienden trager was dan de tijd van de pole. Het asfalt was droog! Het bewijs dat de ingenieurs van Honda prima ontwikkelingswerk hebben geleverd de voorbije weken.»

Zondag was de typhoon die was aangekondigd in Japan op de afspraak… «In de race was het een afwisseling van rustige periodes en gietende regen. Mijn teamgenoot Daisuke nam de start. Hij werkte 22 ronden af. Toen nam ik het stuur van de NSX over in 9de positie. Dankzij zijn ervaring, kon hij me veel tips geven over de bandenkeuze. Ik opteerde voor intermediates om nog 42 rondjes af te werken op een piste die aan het opdrogen was. In delicate omstandigheden waren de Dunlops uitstekend en ik kon oprukken naar de 3de plaats. In de laatste acht ronden begon het weer hevig te regenen, zodat we onder safety car werden afgevlagd.»

Nakajima Racing was bijzonder tevreden met deze podiumplaats… «Ik ben heel tevreden voor Honda, voor Dunlop, voor mijn teamgenoot en… voor mezelf», lachte Bertrand. «Deze 3de plaats is de vrucht van het geleverde werk, de beloning voor het harde werk van het volledige team. Het is een serieuze mentale opsteker en het scherpt onze motivatie aan voor de rest van het seizoen. Onze tijden bewijzen dat we op de goede weg zijn.»

De volgende wedstrijd (1000 km van Suzuka) wordt verreden op 30 en 31 augustus.

Bertrand Baguette Press




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Super GT op dinsdag 12 augustus 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons