van der Horst

Supercar Challenge neemt handschoen op tegen de crisis - Drie piloten per wagen mogelijk

Wim Lumbeeck - Viper GTS-R
Wim Lumbeeck - Viper GTS-R
Het zal velen al zijn opgevallen dat de economische problemen toch ook beginnen door te wegen in de racerij; sponsorbudgetten lopen terug, terwijl de kosten gelijk blijven. Veel teams proberen wagens te verhuren en rijders zijn nog op zoek naar een passend ‘stoeltje’, zo ook via de zoekertjes sectie op Autosport.be.
Vaak past het net niet en blijft er een gat in het benodigde bedrag. Om nu toch te kunnen racen, willen we jullie wijzen op de mogelijkheid om in de Supercar Challenge met drie rijders een team te vormen en samen een wagen te delen. Dit is altijd al in het reglement voorzien geweest, maar zal niet bij een ieder bekend zijn.

Onder punt 9.1 is opgenomen:  "If desired, a team can be registered which is eligible for points. A team may consist of three participants at most. It is a condition that each of these participants drive at least four races for the team."

Indien aan deze voorwaarde wordt voldaan, dan houden deze drie deelnemers de gezamenlijke punten en kunnen ook gezamenlijk voor het kampioenschap gaan.  Vier races dient letterlijk gelezen te worden. De Supercar Challenge werkt er dit jaar 16 af, er kan dus gekozen worden voor twee evenementen met twee races samen met co-piloot A of B of bijvoorbeeld tijdens vier evenementen elk een race met een co-piloot of iets er tussenin.   

Wellicht biedt dit mogelijkheden in deze lastige tijden toch te blijven racen en voor de teams wagens kosteneffectief in te zetten en de aansluiting voor een volgend seizoen niet te missen.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op dinsdag 19 maart 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons