van der Horst

Sven Van Laere aan de start van BRCC Endurance in 2013

Na een mooi seizoen in de Dutch Production Open, is Sven Van Laere terug in het land. In 2013 zal de Antwerpse rijder deelnemen aan het BRCC, het Belgian Racing Car Championship. Hij start er met een VW Golf, nieuw aangekocht, in de competitie Endurance. Heel het seizoen lang zullen Sven Van Laere en zijn teamgenoten van de ervaring en de kunde van ProSpeed Competition gebruik maken. Sven Van Laere heeft de steun van Andex Rent, ASN en Premium Lease.
  • Prospeed Competition
Het BRCC is geen nieuwe competitie voor ProSpeed Competition, het team dat uiteraard regerend kampioen is dankzij de sterke prestaties en de nationale titel van Frédéric Bouvy, Damien Coens en Christian Kelders. Het Belgische team dat over afzienbare tijd zijn nieuwe ateliers in Tongeren zal innemen, staat voor een nieuwe uitdaging. De uitdaging heeft ook een symbolische zijde, want het is de eerste opdracht van ProSpeed Competition Toerisme categorie.

Sven Van Laere (Driver – VW Golf V)
“Ik hoopte te kunnen een beroep doen op de kunde van ProSpeed Competition, maar zonder GT-wagen, wist ik niet of die vraag in te vullen was. Ik was echter snel gerustgesteld. Ik ben echt bijzonder blij dat ik kan rekenen op de omkadering met Luc Goris, Rudi Penders en heel het team om aan het Belgian Racing Car Championship deel te nemen. Vorig jaar had ik een goed jaar in de Dutch Production Open. Ik ben echt heel tevreden dat ik mijn passie kan verder zetten en tegelijkertijd ook weer in eigen land kan rijden. Het is nu aan ons om de tegenstand in onze categorie van antwoord te dienen en onze kans in het kampioenschap Endurance te wagen.”

Rudi Penders (Team Principal)
“Om de ontwikkeling van ProSpeed Competition verder te zetten, hebben we een structuur met vijf pijlers opgezet. Één daarvan specialiseert zich in de projecten met privé klanten en de technische ondersteuning van hun wagen. Het vertrouwen dat we krijgen van Sven Van Laere maakt dat onze afdeling racing in de kijker kan staan. Zijn VW Golf is een symbolische ontdekking voor het team, want we zetten onze eerste stappen in de categorie Toerisme. Concreet heeft het programma 2013 van Sven heel wat gemeen met de objectieven van ons team. Die objectieven liggen uiteraard in het verlengde van wat we vorig seizoen met het duo Didier Grandjean – Pascal Müller in het BRCC 2012 al deden. Met een sterke en betrouwbare wagen, zullen Sven en zijn teamgenoten willen progressie maken en sterke prestaties neerzetten. Dit soort uitdaging is voor ons een stimulans.”

ProSpeed Competition press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 28 maart 2013.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons