van der Horst

Tesdagen Jerez: Dag 2: Fortec rijders domineren

Oliver Rowland - Fortec Motorsport
Oliver Rowland - Fortec Motorsport
De Fortec Motorsport bolides heersten op de tweede van in totaal drie testdagen op het circuit van Jerez in Spanje, Oliver Rowland zette de snelste tijd van de dag neer voor zijn teamgenoot Sergey Sirotkin. Met Pierre Gasly (Arden) op de derde plaats meldde zich nog een rookie aan. In de namiddag waren het dan weer beide DAMS piloten die bovenaan eindigden met Carlos Sainz voor Norman Nato, maar de tijden lage ver boven deze die tijdens de morgensessie waren neergezet.
  • St. Paul
Onder ideale weersomstandigheden kwamen de bolides al vroeg op de dag in actie en de tijden gingen dan ook al snel naar beneden. Norman Nato (DAMS) was de eerste die onder de beste tijd van de eerste dag ging maar hij werd bovenaan de tabellen al snel vervangen door achtereenvolgens Marlon Stöckinger (Lotus), Jazeman Jaafar (ISR) en Pierre Gasly (Arden). Rowland gaf uiteindelijk iedereen het nakijken met een ronde in 1:25.396 en wat later werd Gasly naar de derde plaats verwezen nadat de tweede Fortec rijder, Sergey Sirotkin (1:25.491) opschoof naar de tweede stek.

De tijden in de namiddag lagen beduidend boven die van de ochtendsessie maar toch wisselde de koppositie verscheidene malen van eigenaar. Uiteindelijk zijn het beide DAMS rijders die het laken naar zich weten toe te trekken, Carlos Sainz (1:26.756) gaat Norman Nato (1:27.364) vooraf. Sergey Sirotkin, Oliver Rowaland en Tio Elinas vervolledigden de top vijf.

Foto: World Series by Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op dinsdag 25 maart 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons