van der Horst

24H Le Mans: Testdag: 61 wagens waaronder vier Audi R18 – Maxime Martin in LMP2

Audi R18 e-tron quattro
Audi R18 e-tron quattro
De ACO heeft de lijst van de deelnemende wagens aan de testdag van 9 juni bekendgemaakt en deze telt niet minder dan 61 deelnemers. Opvallend is het feit dat Audi vier LMP1’s inzet terwijl het maar met drie wagens aan de race deelneemt. Ook Level 5 Motorsports en Signatech Alpine schreven een extra wagen in.
  • Skylimit Events
De lijst met de 61 deelnemers telt negen LMP1’s waaronder dus vier Audi’s naast de twee Toyota’s, twee Rebellion Lola’s en de Strakka HPD. Marco Bonanomi is de rijder voor deze extra R18 e-tron quattro die zal dienen voor het uittesten van nieuwe Michelin-banden, aangepast aan het nieuwe reglement voor volgend jaar.

Slechts één Gulf Racing Middle East Lola bij de LMP2’s maar  Signatech-Alpine en Level 5 Motorsport daarentegen zetten een tweede wagen in. Bij de 24 LMP2 wagens vinden we ook de ORECA van Boutsen Ginion Racing en de Lola van DKR Engineering, welke laatste net de bevestiging kreeg van deelname aan de race na het forfait van één van de Gulf Racing Lola's. Opvallend is de aanwezigheid van Maxime Martin op de ORECA van het Thiriet by TDS Racing naast Hirschi en Thiriet. Ook Bertrand Baguette is natuurlijk van de partij op de OAK Morgen #35.

Bij de GTE’s staan er 12 wagens in de Pro klasse en 13 in Am klasse op de lijst. Geen ProSpeed Compétition bij de Gt’s maar wel de aanwezigheid van Marc Goossens die de SRT Viper #53 de sporen zal geven. Verder komen nog de imposante op waterstof aangedreven GreenGT H2 en twee LMPC’s. Noteren wij ook dat alle rijders die nog nooit aan de 24 uren deelnamen verplicht 10 ronden moeten rijden op de testdag.

Foto: Audi Sport



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op zaterdag 20 april 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons