van der Horst

Toro Rosso in 2014 in zee met Renault

Daniel Ricciardo voor Jean-Eric Vergne
Daniel Ricciardo voor Jean-Eric Vergne
In de marge van de Grote prijs van Monaco kondigde Toro Rosso aan dat in 2014 de wagens van het tweede door Red Bull gesponsorde team uitgerust worden met de nieuwe Renault 1.6 turbo motoren. Daarmee rijden beide aan de energiedrank gelinkte teams met dezelfde motor terwijl de Toro Rosso’s nu nog Ferrari-motoren achterin hebben. Renault hoopt op een succesvolle en langdurige samenwerking.
Renault maakte op zondag voor de race bekend dat zijn V6 1.6 liter turbo motor naast Red Bull ook door Toro Rosso zal gebruikt worden in 2014. Voorlopig is er een contract voor drie jaar maar Renault hoopt om de deal nog te kunnen verlengen. Renault bevestigde daarbij dat het voorziet om nog lang in de Formule 1 te blijven als motorleverancier aangezien de V6 turbo 1.6 liter toelaat om hoogtechnologische oplossingen te testen die gebruikt kunnen worden op de gewone wagens. Verder liet men weten in onderhandeling te zijn met nog andere teams voor het leveren van motoren. Renault wil liefst drie teams uitrusten met zijn krachtbron maar kan dit aantal verhogen tot vijf als de mogelijkheid zich voordoet.

De vraag blijft wie die andere teams worden want de Renault-motor staat geboekt als veruit de duurste krachtbron in aanschaf en weinig teams staan te springen om extra kosten te doen. De huidige door Renault uitgeruste equipes buiten Red Bull lijken dan ook niet happig om hun deal te verlengen. Williams lonkt richting Mercedes en ook Lotus, zo het zijn wankele financiële toestand kan rechtzetten, lonkt naar de Duitse constructeur.    

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 27 mei 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons