van der Horst

Le Touquet met stevige Belgische delegatie

Gilles Pyck
Gilles Pyck
Op een boogscheut van Vlaanderen wordt er dit weekend opnieuw rally gereden. De Franse kampioenschapsopener in Le Touquet mag dan ook een rits Belgen aan de start verwachten, en er zijn ook een pak nieuwigheden.
De Belgen sturen een ware armada naar de Franse Opaalkust. Het aantal landgenoten is niet op één, noch op twee of drie of zelfs vier handen te tellen. Heel wat Belgen gebruiken de Franse asfaltopener om warm te draaien, maar kunnen zeker ook een rol van betekenis spelen.

In de topklasse is het uitkijken naar halve Belg William Wagner die in staat moet zijn om te vechten voor het podium. Daarnaast staan ook Maxime Potty, Christophe Verstaen en Nicola Stampaert aan de start in Rally2/R5. Stéphane Prévot zit naast de Fransman Nyls Stievenart.

De GT-klasse is voor een derde gevuld met Belgen met Stefaan Prinzie en Chris Vandamme die zullen debuteren in de Alpine en Tuur Vanden Abeele die het tegen de Alpines opneemt met een fonkelnieuwe Porsche.

De grootste delegatie is de belachelijk sterke Clio Cup die bijna 40 wagens aan de start brengt. Gilles Pyck kan de perfecte Belgische referentie worden voor Benoit Verlinde, die het parcours daar al goed kent, dé revelatie van 2020 Niels Reynvoet, Corentin Dozot en vooral Tom Rensonnet die de kleuren van de RACB verdedigt in wat amper zijn tweede rally zal zijn. Ook Pierre-Emanuel Brasseur start er. Die naam zal misschien een belletje doen rinkelen bij een ouder publiek.

In R2 is er Jonas Dewilde en buiten het kampioenschap, maar minstens even interessant, is er nog Kurt Boone, altijd in goede doen, en Vincent Verstraete.

Paul Lietaer/Bruno Vienne - Opel Manta 400
Paul Lietaer/Bruno Vienne - Opel Manta 400
Bij de historics is er ook een stevige Belgische delegatie met Paul Lietaer, Cedriek en Christophe Merlevede en Fabrice Bodson. Paul Lietaer moet zeker in staat zijn om de wedstrijd te winnen. De strijd om winst zal wellicht gaan tussen Yoann Bonato, Quentin Gilbert, Quentin Giordano en vooral Eric Camille. Stéphane Lefebvre debuteert er met de elektrische Opel Corsa.

Foto: Wilfried Geerts



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op donderdag 27 mei 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons