van der Horst

Tv-captatie van BRCC in een hogere versnelling

Christian Kelders
Christian Kelders
Zoals algemeen geweten werd er bij Kronos Events hard gewerkt aan het verbeteren van het concept en de voorbereiding van het seizoen 2013 van het Belgian Racing Car Championship. Hierbij stonden vooraan op de agenda een hervorming van de sprints, voortaan beperkt tot de kleinere categorieën, en het zoeken naar een evenwicht in de winstkansen van de verschillende auto’s in Endurance. Bij Kronos Events werd ondertussen ook gesleuteld aan het verbeteren van de uitstraling van het BRCC.
“Om de wedstrijden van de BRCC zo spectaculair mogelijk in beeld te brengen, hebben wij een versnelling hoger geschakeld,” stelt Jacky Andrzejewski, General Manager van Kronos Events. “Naast de vertrouwde cameramensen langsheen de piste en in de pitlane, zal er gewerkt worden met een vijftiental onboard camera’s, die vanuit verschillende hoeken unieke, onuitgegeven beelden zullen schieten. De bedoeling is uiteraard de kijkers – thuis voor de buis, via internet – zuivere actie te laten zien die tot de verbeelding spreekt en hen doet dromen van het BRCC.”
 
Om die kijkers, en vooral dan Jan Modaal, te bereiken, kan Kronos Events rekenen op de medewerking van Pitstop TV, Sport10 en RTBF.
 
Pitstop TV toont het BRCC in het wekelijks magazine – 55’ verslagen van de belangrijkste autosportevents, waaronder het BRCC - op Life!TV, dat o.a. in prime time tien keer wordt heruitgezonden.
Ook Sport10 doet een duit in het zakje, met de overname van de volledige reportage van elke BRCC-meeting.
 
In functie van de actualiteit brengt RTBF in Le Weekend Sportif op zondagavond verslag uit van het BRCC, terwijl telkens een ruimere reportage te zien zal zijn in het wekelijkse Automobile.
 
Zegt nog Andrzejewski: “Dat we zowel in het Noorden als het Zuiden van het land uitgebreid aanbod komen, is een belangrijke meerwaarde voor het BRCC. Met het startveld dat met de dag in aantal auto’s en kwaliteit toeneemt, en nu een goede tv-covering, denk ik te mogen stellen dat we klaar zijn voor de tweede uitgave van het BRCC.”

Kronos Events press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op vrijdag 22 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons