van der Horst

USCC: Mazda met twee diesel LMP2’s aan de start

Lola - Mazda SKYACTIV-D LMP2
Lola - Mazda SKYACTIV-D LMP2
Mazda pakt groots uit in het nieuwe Tudor United SportsCar Championship in de Verenigde Staten. De Japanse constructeur kondigde vandaag aan twee fabriekswagens te zullen inzetten in de Prototype klasse, waarin LMP2’s, Daytona Prototypes (DP’s) en de DeltaWing zullen strijden voor de algemene overwinning. Opvallend is dat men beroep doet op een diesel krachtbron, iets wat tot dusver enkel in LMP1 het geval was. Mazda wil van het programma dan ook gebruik maken om hun SKYACTIV-D technologie te promoten in de States.
  • Hamofa Performance
Het betreft dezelfde 2.2 liter vier cilinder turbo diesel waarmee de Mazda6 het afgelopen seizoen uitkwam in de GX-klasse van de Grand Am Series. Als chassis werd er geopteerd voor de Lola B12/80, waarvan de onderdelen voortaan geproduceerd worden door het Canadese Multimatic.
 
Mazda maakte voornemen al bekend in 2012
Mazda maakte voornemen al bekend in 2012
In samenwerking met SpeedSource Race Engineering zal Mazda twee diesel LMP2’s inzetten in ‘Prototype’. Op termijn wil men de SKYACTIV-D motor ook aanbieden aan klantenteams, al wil men de technologie eerst verder op punt stellen. De wagens werken tot het einde van het jaar een testprogramma af achter gesloten deuren, het eerste publieke optreden vindt plaats tijdens de 'Roar Before the 24' test (3-5 januari) in de aanloop naar de etmaalrace te Daytona.

Foto's: Mazda
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 14 november 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons