van der Horst

Vele prijzen te winnen tijdens het nieuwe seizoen BRCC

Beelden van de testdag te Circuit Zolder
Op 20 en 21 april gaat op Circuit Zolder het tweede seizoen van het Belgian Racing Car Championship van start. Naast de “new look” BRCC Sprints en de hervormde BRCC Endurance, staat Kronos Events borg voor heel wat nevenklassementen en het toekennen van enkele, last minute, originele prijzen…
Een LePlan-Vermeersch-magnum voor de mooiste decoratie
Om in het BRCC de aandacht te vestigen op het “versieren” van een auto, pakt Kronos Events uit met de “Prijs Deco/LePlan-Vermeersch”! Twee keer per jaar komt een jury, die o.m. bestaat uit Roger “Publiaplic” Bertrand, samen en kiest zowel in de BRCC Sprints als de BRCC Endurance voor de “mooiste auto”!
Nog voor de start van de eerste meeting op Circuit Zolder, zal de jury haar keuze bekendmaken, en zij oordeelt een tweede keer over de “mooiste van de klas” voor het begin van de activiteiten tijdens het weekend van de Total 24 Hours Spa.
De winnaars ontvangen telkens magnumflessen van “LePlan-Vermeersch GT-G Raidillon Limited, by Paul Howse, designer van de McLaren P1”.
 
B.R.M.-uurwerken voor de Super Pole
Net zoals vorig jaar valt er één punt te verdienen met de « pole position » in zowel de BRCC Sprints als de BRCC Endurance. Maar deze punten tellen niet mee voor de eindberekening van het kampioenschap: zij worden wel in rekening gebracht voor de B.R.M. Super Pole! De piloot/ploeg die na zes meetings van het BRCC het meeste punten wist te scoren, wint een prachtig exemplaar van een B.R.M.-uurwerk.
 
SEAT Trophy: bij iedere meeting 7.000 € PREMIES en 18.000 € aan het eind van het seizoen
Er zijn er heel wat SEAT’s Leon Supercopa die in actie treden in de BRCC, waar de kwaliteiten van de bolide zowel in Sprint als in Endurance goed tot zijn recht komen.
Die trend zou nog in omvang moeten toenemen met de lancering van de SEAT Trophy in het kader van het BRCC 2013. Bij iedere BRCC-meeting worden in beide kampioenschappen de eerste drie rijders met een SEAT Leon Supercopa volgens deze barema’s beloond: 2.000 euro voor de eerste, 1.000 voor de tweede en 500 voor de derde.
Aan het eind van het seizoen wordt er een eindrangschikking opgemaakt, op basis van de resultaten die in Sprint en Endurance werden behaald. De eerste vijf van dat lijstje mogen de niet onaardige som van 18.000 euro verdelen! De laureaat van de SEAT Trophy 2013 krijgt 8.000 euro overhandigd, terwijl de vier volgende 4.000, 3.000, 2.000 en 1.000 euro mogen incasseren.
 
Team Championship
Om ook de onderlinge strijd tussen de verschillende teams aan te sporen, is er het Team Championship. De titel(s) van Belgian Team Champion in Sprint en Endurance zal toegekend worden aan het wedstrijdnummer dat het meeste aantal punten wist te vergaren, waarbij rekening zal gehouden worden met de 5 beste resultaten.
Onder « team » verstaan we een bedrijf dat instaat voor de voorbereiding en de bijstand van bolides die deelnemen aan het BRCC. Aan het « team » mag de naam van een sponsor of partner gekoppeld worden.
 
Junior Trophy
In het kader van de “new look” BRCC Sprints, die voorbehouden zijn aan de categorieën GT Light, Silhouette Pro & Light, Tourisme Pro, Tourisme Challenger en Tourisme Light, organiseert Kronos Events een Junior Trophy, die open staat voor jonge rijders die geboren zijn na 31 december 1987. 
Na afloop van elke meeting wint de laureaat van de Junior Trophy een Ridley Ignite carbon mountainbike.
 
Michelin Award
Sinds de start van het BRCC in 2012 organiseert Kronos Tyres tijdens elke meeting de Michelin Award. Deze Michelin Award wordt telkens uitgereikt aan een rijder of een team die in Sprint of Endurance voor een uitzonderlijke prestatie weet te zorgen. De prijs van de Michelin Award is een set Michelin-banden, evenals het traditionele “diploma”, getekend door Clovis.

Kronos Events press

Foto: Martijn Wouters




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op zaterdag 6 april 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons