van der Horst

24H Le Mans: Verslag met nog 6H op de klok: Audi #2 blijft met zelfde voorsprong aan de leiding - nieuwe safetycar situatie na crash van Rebellion

f0ee69b64bfdd29d2b0755ff4f4e4bbde7d69695.jpg
Na een hevige crash van Andrea Belicchi - Rebellion #13 - hebben we meer dan 3H30 achter de safety-car gereden. De Audi #2 heeft ondertussen nog steeds een ronde voorsprong, maar heeft wel al twee stops meer op zijn conto in vergelijking met de #8 Toyota die voorlopig het voortouw neemt tov. de #7 Toyota. Bertrand Baguette heeft in zijn OAK Morgan - Nissan nog steeds de leiding in handen in de LMP2 klasse, hij zit ook opnieuw achter het stuur.
De Audi #2 kwam goed door de nacht ondertussen. De mix van de 'oudjes', met McNish en Kristensen, en de jonge Fransman Loic Duval lijken een goede kans te maken op een eerste zege in deze configuratie. Niet vergeten dat Loic Duval de legendarische Dindo Capello diende op te volgen. 

De weersomstandigheden speelden echter niet in het voordeel van de Audi R18 e-tron quattro. De hoge vochtigheidsgraad bezorgde de Toyota's het voordeel in het begin van de nacht, maar later dienden ze het tempo opnieuw te laten zakken, waarschijnlijk om verbruiksredenen. De #8 heeft echter wel zijn collega's van de #7 Toyota TS030 achter zich gelaten. De switch vond een paar uur geleden plaats tijdens de stops. 

Bertrand Baguette doet het nog steeds voortreffelijk. De voormalige Belgische F1- hoop heeft een mooie kans om de grootste zege in zijn carriere te behalen. Baguette heeft met ploegmaats Gonzalez / Plowman afhankelijk van de pitstops ongeveer 2 min voorsprong  op de #24 OAK Racing Morgan van Pla - Heinemeier Hansson - Brundle. P3 is in handen van de Greaves Motorsport Zytek Z11SN met het Nissan fabrieksplatform: Jann Mardenboorough / Jucas Ordonez / Michael Krümm. De Greaves auto heeft echter al wel meer dan een ronde achterstand.

De spanning in de LMGTE Pro blijft ondertussen zeker aanwezig. De Aston Martin #99 Vantage V8 heeft nu de leiding. Het trio Bell / Makowiecki / Senna moet echter wel twee Porsches ( #91 - P2 ) en ( #92 - P4 ) en de tweede Aston Martin ( #97 - P3 ) achter zich dulden. Het viertal zit echter nog in de zelfde ronde dus alles is nog wel mogelijk. Onze landgenoot Marc Goossens ligt op een negende plaats in de klasse met zijn SRT Viper GTS-R. De Viper lijkt het echter wel enorm moeilijk te hebben om het tempo van de toppers te volgen. Een zelfde verhaal zien we bij de Corvette-troepen, waar de #74 en de #73 respectievelijk P7 en P8 zijn. 

De Imsa Performance Matmut Porsche van Jean-Karl Verney leidt dan weer de LMGTE Am klasse voor de AF Corse Ferrari van Darryl O'Young. 

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in 24 Heures du Mans op zondag 23 juni 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons