van der Horst

Volkswagen en Aston Martin stellen nieuwe supercars voor

Volkswagen XL Sport
Volkswagen XL Sport
Na Lamborghini met de Asterion is het nu de beurt aan Volkswagen en Aston Martin om hun nieuwste superwagens voor te stellen aan het publiek. Op de Mondiale de l'Automobile in Parijs stelde Volkswagen zijn XL Sport voor, terwijl Aston Martin met zijn nieuwste Lagonda zijn zinnen exclusief op het Midden-Oosten zet.
  • Skylimit Events
De Volkswagen XL Sport is een conceptwagen die is afgeleid van de XL1. Hij is evenwel langer en breder en... bevat een Ducati-krachtbron! Die V2-motor van de Ducati 1199 Superleggera haalt 200 pk bij 11.000 omwentelingen/min. De acceleratie tot 100 km/u
Volkswagen XL Sport
Volkswagen XL Sport
gebeurt in 2,7 seconden. De extreem lichte motor met titaniumzuigerstangen en magnesiumlegeringen stuurt een versnellingsbak met zeve verhoudingen aan. Het koetswerk van met plastic versterkt koolstofvezel maakt de wagen nog lichter waardoor het verbruik alleen maar lager ligt. Hoeveel de XL Sport exact verbruikt, is niet duidelijk en wil Volkswagen ook niet kwijt. Ongetwijfeld zal de sportwagen wel meer verbruiken dan de 0,9l/100km van de hybride XL1. De VW is duidelijk echter een mooie mix van de zuinige XL1 met de snelheid van een sportwagen. Met amper 900 kg zijn de 200pk en 134 Nm genoeg voor een stevige 270 km/u.

De nieuwe Aston Martin Lagonda ziet er meer uit als een limousine dan een supercar, maar dan één met een 6 liter-V12 van 560 pk. Het interieur is zeer luxueus en opvallend zijn de extreem gedetailleerde leren stoelen.  Het prijskaartje zal ongetwijfeld niet voor een gewone sterveling geschikt zijn, maar zelfs dan is het onmogelijk om de wagen te kopen. De nieuwste Lagonda is namelijk een geschenkje van Aston Martin
Aston Martin Lagonda
Aston Martin Lagonda
 aan zijn trouwe klanten in het Midden-Oosten. De slechts honderd exemplaren die gebouwd zullen worden zijn exclusief voor dat deel van de wereld. Verhuizen heeft ook geen zin, want men kon er enkel een kopen op uitnodiging van Aston Martin zelf.

Foto's: Volkswagen & Aston Martin



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in Varia op maandag 6 oktober 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons