van der Horst

Weinig geluk voor Dedecker in Croft, Sharp man van het weekend

Louis Sharp
Louis Sharp
In een druk Europees autosportweekend kwam ook de Britse Formule 4 weer in actie. Na de zomerpauze verzamelden de piloten, waaronder Douwe Dedecker, in Croft voor de zevende ronde van het kamioenschap. In tegenstelling tot Dedecker die puntenloos bleef, kende Louis Sharp een bijzonder sterk weekend.
Met Croft, Knockhill, Donington en Brands Hatch stonden er na de zomerpauze nog vier weekends op de kalender, waarvan de eerste afgelopen weekend afgewerkt werd. In de kwalificaties op vrijdag toonde Louis Sharp zijn goede vorm door de poleposition te claimen, zijn eerste van het seizoen. Zestien rijders tikten aan binnen de seconde van Sharp zijn tijd met James Higgins op plaats twee en William Macintyre op plaats drie.

De eerste race werd een start/finish zege voor Sharp waarbij hij ook de snelste ronde liet noteren. Macintyre nam weinig risico en koos voor de punten van de derde plaats waardoor Higgins, die wel een prima race kende en mooi tweede werd. De omgekeerde startgrid voor race twee bracht kansen voor Dedecker die als vierde van start mocht. Helaas voor de Limburger zat de wedstrijd er al bijzonder snel op. Hij, en ook Noah Lisel, moesten de strijd al in de openingsronde staken. De zege was voor Sonny Smith, voor Gabriel Stilp en Isaac Barashi. In de laatste wedstrijd van het weekend pakte Sharp opnieuw een zege. Hij haalde het nipt voor Macintyre die leider blijft in de tussenstand. Sharp weet de kloof wel stilaan te dichten want het verschil bedraagt nu amper zes puntjes. Douwe Dedecker bezet met 20 punten de achttiende plaats in de tussenstand. 

Foto: ROKiT British F4



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op dinsdag 1 augustus 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons