van der Horst

Williams vanaf 2014 met Mercedes motoren

Mercedes Benz V6 Turbo voor 2014
Mercedes Benz V6 Turbo voor 2014
Williams F1 heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft afgesloten met Mercedes voor het aanleveren van krachtbronnen. Vanaf volgend jaar zal het team uit Grove gebruik maken van de Mercedes AMG 1.6 liter V6, inclusief Mercedes ERS, terwijl het zelf haar eigen transmissie zal bouwen. Afgelopen seizoen knoopte Williams nog aan bij haar verleden door opnieuw een overeenkomst te tekenen met Renault voor wat betreft het leveren van motoren, maar aan die hernieuwde samenwerking komt dus een einde dit seizoen.
  • Powercars
Na de aankondiging dat McLaren overschakelt naar Honda-krachtbronnen, zal Mercedes naast haar eigen fabrieksteam en het Williams-team in 2015 ook één ander team van krachtbronnen voorzien. Momenteel vertrouwt, naast McLaren en Mercedes AMG zelf, ook Force India op de Mercedes-V8. Voor Williams is het de zoveelste switch in motorleverancier, nadat het de afgelopen jaren vertrouwde op BMW, Cosworth, Renault/Mecachrome en Toyota. In de jaren '80 passeerden ook Judd, Honda en Ford de revue.

Renault van haar kant zegt te zullen blijven samenwerken met Williams tot aan het einde van de overeenkomst. De Franse constructeur gaf aan in de toekomst tot vijf teams te willen voorzien van motoren en te hopen op drie à vier klantenteams. "Voor ons normaliseert de situatie dankzij het vertrek van Williams en maakt het dingen duidelijker. Binnen een aantal dagen zullen we een volgend team aankondigen en blijven gemotiveerd voor de uitdagingen die op ons wachten met betrekking tot de motoren voor 2014", aldus hoofd van Renault Sport F1 Jean-Michel Jalinier.

Foto: Daimler



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op donderdag 30 mei 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons