van der Horst

Williams versterkt technisch team

Pastor Maldonado - Williams F1
Pastor Maldonado - Williams F1
Williams wil er alles aan doen om niet voor een tweede seizoen op rij een bar slecht resultaat neer te zetten en heeft met het oog om zich optimaal voor te bereiden op het ingaan van het nieuwe technische reglement volgend jaar, zijn team versterkt met twee ingenieurs in de aerodynamica. Dave Weather komt over van Lotus terwijl Shaun Whitehead voordien bij Red Bull werkte.
Williams kende een catastrofaal seizoen en er werden nauwelijks punten gesprokkeld. Men staat er dus voor een zware taak, niet alleen moet er een competitieve nieuwe bolide gebouwd worden, bovendien moet deze ook voldoen aan het nieuwe technisch reglement. Verder wordt de V8 motor ingeruild voor een zes cilinder 1.6 turbo en bij Williams stapt men ook nog over van Renault als motorleverancier naar Mercedes. Als laatste verliet Pastor Maldonado het vertrouwde nest en wordt hij vervangen door de ervaren Felipe Massa.

In een poging om de zaken van bij het begin goed aan te pakken besloot men bij Williams om extra technisch personeel aan te werven. Zo krijgt Jason Sommerville op de afdeling aerodynamica de versterking van twee extra ingenieurs. Dave Weather en Shaun Whitehead zullen helpen bij het verbeteren van het aerodynamisch ontwikkelingsproces gebruikt voor het ontwerpen van de toekomstige FW36.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op maandag 9 december 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons