van der Horst

Wintertesten Jerez: Dag 3: Mercedes top, Renault in de problemen

Mercedes AMG F1 W05
Mercedes AMG F1 W05
Successen in het verleden geven geen garantie voor de toekomst, zo lazen vele beleggers al in de kleine lettertjes van menig contract. En ook in de Formule 1 lijkt deze regel met de invoering van de nieuwe reglementen en daarbij komende nieuwe motoren te gelden. Regerend wereldkampioen Renault (met Red Bull) is op de sukkel terwijl Mercedes-krachtbronnen de dienst uitmaakten tijdens de derde testdag op het circuit van Jerez de la Frontera.
De volledige top vier bestond vandaag uit teams die voor de Duitse turbomotor kozen: nieuwkomer en kersvers Formule Renault 3.5 kampioen Kevin Magnussen was de snelste in de McLaren-Mercedes, voor Felipe Massa in de Williams-Mercedes en de 'fabrieks'-Mercedes van Lewis Hamilton. Rekenen we daarbij nog de vierde tijd van Jenson Button, die voor McLaren alleen in de voormiddag uitkwam, en we kunnen spreken van een echte dominantie van het Duitse merk. 'Best of the rest' was Fernando Alonso, die we voor het eerst dit seizoen in actie zagen in de Ferrari, met een vijfde tijd vóór nog een Mercedes, de Force India van Nico Hulkenberg.

Daniel Ricciardo - Red Bull RB10
Daniel Ricciardo - Red Bull RB10
Dit staat in schril contrast met de prestatie van Renault: Red Bull, dat de afgelopen jaren het WK domineerde met Vettel, werd opnieuw geplaagd door problemen. Daniel Ricciardo kon slecht drie ronden in actie komen in de RB10 alvorens de wagen opnieuw met motorische problemen in de pits bleef. Maar ook andere teams kenden problemen: we zagen vandaag liefst vijf keer de rode vlag, het belangrijkste slachtoffer was dit keer Adrian Sutil die met zijn Sauber van de baan ging.

Foto's: Mercedes AMG - Red Bull Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Formule 1 op donderdag 30 januari 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons