van der Horst

Wintertesten Jerez: Felipe Massa snelste op vierde en laatste testdag

Daniel Juncadella - Force India
Daniel Juncadella - Force India
Verscheidene teams kenden weer problemen op de laatste dag van de vierdaagse testsessie op het circuit van Jerez. Opnieuw waren het de wagens aangedreven door de Renault-krachtbron die het meest in de problemen kwamen; ook Red Bull dat evenals Caterham besloot om de testsessie vroegtijdig af te breken en huiswaarts te keren. Er wacht Renault dus nog veel werk om zijn motor betrouwbaar te krijgen in tegenstelling tot de V6 Mercedes die veel beter presteerde. Zo legden de wagens uitgerust met de Duitse motor niet minder dan 875 ronden af terwijl deze uitgerust met zijn Franse concurrent niet verder kwamen dan 151 ronden.
De snelste wagen op de laatste dag was dan ook uitgerust met een Mercedes motor maar het was nu eens niet  de McLaren maar wel de Williams bestuurd door Felipe Massa. De Braziliaan die niet minder dan 86 ronden aflegde, zette een rondje neer in 1:28.229. Fernando Alonso, die met 115 afgelegde ronden het langst op de baan bleef, klokte de tweede tijd in 1:29.145. Daniel Juncadella eindigde de sessie met een mooie derde tijd voor Kevin Magnussen. Zowel de Force India als de McLaren hebben achterin een Mercede- krachtbron. De Deen maakte opnieuw een goede indruk  maar eindigde zijn sessie in de zandbak nadat hij eerder als eens met zijn McLaren was rondgegaan .

De Marussia MR03 kwam voor de tweede dag op rij in actie en deze maal was het de beurt aan Jules Bianchi om de splinternieuwe bolide 20 ronden lang aan de tand te voelen. Bij Mercedes kwamen zowel Rosberg als Hamilton in actie en de twee rijders legden samen 132 ronden af zonder noemenswaardige problemen te kennen. Heel anders was het gesteld bij de bezitters van een Renault-motor. Kobayashi slaagde er nog in om 54 ronden op de baan te blijven alvorens zijn Caterham definitief aan de kant te zetten met problemen; Kvyat kwam met de Toro Rosso evenwel niet verder dan 10 ronden en Ricciardo in de Red Bull bleef steken op 7 ronden. Nog voor het einde van de dag had het Red Bull team het circuit al verlaten en er zal nog hard moeten gewerkt worden bij het kampioenenteam want op 19 februari start immers al de volgende testsessie op het circuit van Bahrein.

Foto: Sahara Force India F1



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op vrijdag 31 januari 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons