van der Horst

Zes teams bevestigen hun deelname aan de EuroV8 Series

7b2c8242f6a0267a8ce4519b590e61ef7baadaf9.jpg
Zes teams hebben hun deelname aan de EuroV8 International Series bevestigd. Audi Sport Italia, Team BMW Dinamic, Team Giudici, MRT by Nocentini, Solaris Motorsport en RRT brengen allen twee auto’s aan de start van de zes manches van de nieuwe serie die de V8 Superstars serie vervangt in afwachting van de opstart van het nieuwe Superleague kampioenschap in 2015.
  • LTF
Om de continuïteit van het kampioenschap te verzekeren zette de FG Group voor dit jaar een minikampioenschap op met drie manches in Italië, twee in Duitsland en één in Tsjechië. De toegelaten wagens zijn identiek als deze die verleden jaar nog uitkwamen in de V8 Superstars Series. Met de zes teams die hun deelname al aankondigden komen er voorlopig reeds vijf verschillende merken aan de
Francesco Sini - Chevrolet Camaro
Francesco Sini - Chevrolet Camaro
start: Mercedes, BMW, Audi, Chevrolet en Lexus. Audi Sport Italia vertrouwt natuurlijk op de Audi RS5 terwijl het Roma Racing Team kiest voor de Mercedes C63 AMG zowel in de sedan als de coupé versie. MRT by Nocentini zal proberen om vooraan mee te strijden met twee Lexus ISF bolides terwijl Solaris Motorsport net als vorig jaar kiest om zowel een Chevrolet Camaro als een Chevrolet Lumina in te zetten. Twee teams, Team BMW Dinamic en Team Giudici kozen voor de BMW M3 V8.

Volgens de organisatie toonden nog zes teams interesse om tenminste enkele races zoniet gans het kampioenschap te betwisten. Daarbij zitten nog bekende namen uit de Superstars Series bij als daar zijn CAAL Racing (Mercedes), Romeo Ferraris (Mercedes) en Petri Corse (Porsche Panamera).

Foto's: EuroV8 Series & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International Superstars Series op vrijdag 14 februari 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons