Zolder Fun Festival: Ruud Boffin kroont zich kampioen Belcar Skylimit Sprint Cup 2024!

Start 2024 Belcar Skylimit Sprint Cup Zolder Fun Festival Race 1
Ruud Boffin treedt in de voetsporen van Wiebe Wijtzes en Steven Maris en mag zich, na een derde seizoenszege, kampioen noemen in de Belcar Skylimit Sprint Cup. Boffin pakte op Circuit Zolder zijn allereerste titel in de autosport en finishte uiteindelijk met vier punten voorsprong op Bram Hendrix, kampioen in BSSC4, terwijl vader Paul en zoon Bart Lievens de derde plaats claimden dankzij onder meer een derde zege dit seizoen in de allerlaatste manche.
Voor een derde opeenvolgende maal gaat de titel in het populairste sprintkampioenschap van België naar BMW. “Klopt, maar dat is zeker de verdienste van Boffin”, weet Belcar Skylimit Sprint Cup Promotor Andy Jaenen. “Boffin stond bij drie van de twaalf manches op het hoogste schavot, net als Paul en Bart Lievens die als derde eindigen dit jaar. Een constant seizoen plaveide voor Boffin echter de weg naar de titel, want hij stond slechts driemaal niet op het erepodium. Een verdiende titel dus! Ik wil ook nog benadrukken dat ik bijzonder blij ben dat we in de top 8 vertegenwoordigers zijn van alle zes klassen, een direct gevolg van ons puntensysteem dat consequent goede resultaten in de klassen beloont.”

Boffin had bij de eerste wedstrijd van het finaleweekend reeds een belangrijke stap gezet naar de titel, met een derde zege, voor Bart Lievens en Michel Fernandes. Hij leek bij de afsluitende manche zijn sterk seizoen te gaan bekronen met een nieuwe ereplaats, tot hij in de eindfase spectaculair van de baan ging en zijn BMW M4 op de bandenstapels parkeerde, gelukkig zonder al te veel erg. Teamgenoot Bart Lievens – die beide manches afwerkte - reed vervolgens naar winst, voor Raf Beliën en Wouter Manderveld.

Boffin is ook kampioen in zijn klasse BSSC6, voor de familie Lievens en Raf en Patrick Beliën. Tom Van Eenaeme wint BSSC5, ondanks een zeer sterk slotweekend van concurrent Kevin De Regt, die een zege en een tweede plaats kan voorleggen. Wouter Manderveld pakte de kleinste beker in de klasse.

Bram Hendrix was reeds zeker van de titel in BSSC4 en gaf die wat extra glans met een tweede plaats en een zege. Vicekampioen Davy Cooreman won de eerste manche, terwijl bronzen Dennis Schroyen tweemaal op het podium eindigde bij de laatste afspraak van het seizoen.

Rajko Pagen dikte zijn BSSC3-scores wat verder aan met twee nieuwe zeges, wat zijn totaal dit seizoen op liefst zeven stuks brengt. Kenny De Cock en Jeroen Van Reeth/Sam Marcoen finishten als tweede en derde in de eindstand van de klasse. Ook voor Jonathan Demoulin stond er niets meer op het spel wat betreft het kampioenschap. Hij pakte twee ereplaatsen, waarbij de overwinning in race 1 naar vicekampioen Laurens Cloots ging, terwijl Kristof Dingemans zijn eerste seizoenszege pakte in de laatste manche. Hij finisht op de derde plaats in de stand.

In de kleinste klasse, BSSC1, was de strijd voor de ereplaaten ongemeen spannend. Nele von der Ruhren en Stella Keutmann waren reeds zeker van de titel, maar dankzij een zege van Milan Feytons in race 1 en een derde plaats van Jorrit Swinnen mag het duo zich vicekampioen noemen. Ze hielden één punt bonus over op Patrick en Philippe Smeets, die nochtans ook twee podiumplaatsen pakten dit weekend.

Het seizoen 2024 van de Belcar Skylimit Sprint Cup zit er dan wel, maar dat geldt niet voor het autosportseizoen! Voor alle fans van goedkope autosport met een stevige dosis fun, is er namelijk nog de Race Promotion Night op 16 november. De Race Promotion Night 2024, dat is vijf uur racen, met finish in het duister! Reeds een dertigtal wagens heeft zich aangemeld en voor de wedstrijd wordt de klasse-indeling van de Belcar Skylimit Sprint Cup wordt gehanteerd. De BSSC6-klasse wordt vervangen door een categorie voor instapwagens, waarbij rondetijden tussen 2′05 en 2′13 worden nagestreefd. De snelste wagens komen uit in BSSC5, met chrono’s vanaf 1′45. Kortom, het succesrecept uit de Belcar Skylimit Sprint Cup dat zijn weg vindt naar het werk van langere adem! Inschrijven kan via de website www.belcarsprintcup.be, waarop tevens meer informatie over de wedstrijd te vinden is.