van der Horst

ZOUTE GRAND PRIX garandeert zich met zijn 15e editie van een zonnige toekomst

Zoute Rally 2024
Zoute Rally 2024
Afgelopen vier dagen vond in Knokke-Heist de 15e editie van de ZOUTE GRAND PRIX plaats. En opnieuw maakte het event zijn reputatie waar als het hoogtepunt van het najaar waarmee de badstad de zomer definitief uitzwaait. De deelnemers aan de Zoute Rally by stow, de Zoute GT Tour en de vele honderdduizenden dagjesbezoekers werden getrakteerd op een zonovergoten editie.
ZOUTE GRAND PRIX 2024
ZOUTE GRAND PRIX 2024
“Het volledige team achter de Zoute Grand Prix en onze leveranciers hebben een heuse tour de force neergezet!” aldus Koen Van Hout, CEO Zoute Grand Prix. “Niemand van de bezoekers of van de deelnemers aan de rally’s heeft ook maar iets gemerkt dat het voortbestaan van het evenement eerder dit jaar nog aan een zijden draadje hing. Achter de schermen is er dan ook keihard gewerkt om van deze 15e editie opnieuw een topeditie te maken. Ook de gemeente Knokke-Heist heeft zich maximaal voor ons ingezet, iets waarvoor we hen zeer dankbaar zijn. De toekomst voor de Zoute Grand Prix ziet er dan ook zeer goed uit.”
 
Een editie die exclusiever én inclusiever was

ZOUTE GRAND PRIX 2024 - Bugatti
ZOUTE GRAND PRIX 2024 - Bugatti
De ambitie van de nieuwe organisatie om het event exclusiever en tegelijkertijd inclusiever te maken werd zeker waargemaakt. De 12.500 bezoekers die een ticket kochten voor de Zoute Grand Prix Gallery by EY, het 11.000M grote strandpaviljoen opgebouwd aan het Albertplein, werden getrakteerd op een uniek aanbod aan exclusieve historische én moderne wagens. Zeventien van de meest exclusieve hedendaagse constructeurs pakten er uit met hun nieuwste modellen. Maar ook op de Zeedijk voor het paviljoen en in de straten van de badstad bruiste het evenement meer dan ooit. Eye-catcher was de 500 meter lange Car Boulevard tussen het Albertplein en de Wielingen. Hier stonden meer dan 30 (droom)wagens opgesteld, gegroepeerd in thema’s als ‘Past meets Future’, ‘Let’s Dream’ en ‘Electric Avenue’.
ZOUTE GRAND PRIX 2024
ZOUTE GRAND PRIX 2024

Hoogtepunt van het weekend bleef uiteraard de aankomst en vertrek op de Zeedijk van de 225 historische wagens van de Zoute Rally by stow op donderdag, vrijdag en zaterdag, en de 161 hedendaagse droomwagens tijdens de Zoute GT Tour op zondag.


Zoute Sale wordt Bonhams|Cars' belangrijkste (auto)veiling van het jaar ter wereld

De Zoute Grand Prix is ook een vaste waarde in de herfstkalender van het prestigieuze veilinghuis Bonhams|Cars. Voor de 12e editie van de Zoute Sale werd opnieuw een unieke selectie van auto's verzameld, die op zondag onder de hamer gingen.

Enkele hoogtepunten van de veiling:
  • Porsche 550RS Spyder
    Porsche 550RS Spyder
    Een indrukwekkende verkoopratio van 94%, wat betekent dat bijna alle auto's effectief verkocht zijn.
  • De terugkeer van de iconische 1956 Porsche 550RS Spyder, een racewagen van de 'Equipe Nationale Belge', naar België. De wagen werd gekocht door een privéverzamelaar uit België, die zelf in de zaal aanwezig was.
  • De veel modernere maar niet minder exclusieve 2010 Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss overtrof alle verwachtingen en behaalde een indrukwekkende hamerprijs van €3.220.000.
     
In totaal bracht de 12e editie van de Zoute Sale door Bonhams|Cars ruim 22 miljoen euro op, waarmee het de belangrijkste veiling ter wereld werd voor het veilinghuis in 2024.
 
ZOUTE GRAND PRIX 2025 ZAL DOORGAAN VAN 9 T/M 12 OKTOBER 2025.

Persbericht ZOUTE GRAND PRIX

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Automotive op maandag 7 oktober 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons