van der Horst

Zolder Fun Festival: JFT Engineering wint derde titel op rij in de Belcar Skylimit Sprint Cup na een extreem spannend finaleweekend.

JFT Engineering - Renault Clio
JFT Engineering - Renault Clio
JFT Engineering trok afgelopen weekend naar Circuit Zolder voor de slotmanche van de immer populaire Belcar Skylimit Sprint Cup. Het doel was duidelijk: de titel in de klasse 5 behalen, een derde titel op rij in een klasse voor Tom Van Eenaeme en dat uiteraard in de snelle en mooie Clio RS. De concurrentie was echter van de partij en de strijd was dan ook bijzonder intens op het Limburgse asfalt. De strijd om de titel duurde van de eerste tot de laatste minuut van de beide sprintraces van een half uur, maar uiteindelijk mocht Tom Van Eenaeme zich de nieuwe kampioen in de Klasse 5 noemen. Het team bereidt zich nu al op het seizoen 2025 voor en dat zal niet alleen maar met de Clio RS zijn, maar daarover volgt later meer nieuws. Stay tuned dus!
JFT Engineering - Renault Clio
JFT Engineering - Renault Clio
JFT Engineering behaalde in 2022 de titel in de Klasse 3 van de Belcar Skylimit Sprint Cup, waarna de bekroning in de Klasse 4 in 2023 volgde, telkens uiteraard met Tom van Eenaeme in de Clio RS. Dit jaar kwam de jonge talentvolle Oost-Vlaming in de Klasse 5 uit, opnieuw met de snelle Franse hot-hatch. Het team trok naar de slotmanche met 29 punten voorsprong op Kevin De Regt in de BMW 130i en dat lijkt veel, maar de snelheid van de concurrentie maakte dat niets zeker was.
 
En dat ondervonden we in beide races”, aldus teammanager Filip van Eenaeme. “In de eerste afspraak van het weekend, zaterdagochtend, slaagden we erin om na een intense strijd naar de tweede plaats te rijden, maar wel achter Kevin De Regt in de BMW. Iedereen wint liever, maar deze nieuwe podiumplaats betekende wel dat we in de slotrace van dit mooie seizoen 2024 voldoende aan een zesde plek zouden hebben.” 
 
Tot op de meet!
 
Echter autosport is een sport, en zoals iedereen weet, worden de prijzen pas aan de meet uitgedeeld. De tweede race stond in de vooravond op het menu en een zesde plek leek zeker haalbaar voor Tom Van Eenaeme in zijn Clio.
 
JFT Engineering - Renault Clio
JFT Engineering - Renault Clio
Om de titel veilig te stellen, hadden we in de tweede race voldoende aan een zesde plaats en dat wanneer Kevin De Regt eerste zou worden”, vervolgt Filip van Eenaeme het verhaal van een spannend slotweekend in de Belcar Skylimit Sprint Cup. “Dat leek in eerste instantie een eenvoudige opgave, maar alsof Murphy er mee gemoeid was, werd Tom na goed tien minuten racen aangetikt en moest hij helemaal achteraan het veld weer aansluiten. We zijn er echter de mensen niet naar om ons bij de feiten neer te leggen en dus vertrok Tom met het figuurlijke mes tussen de tanden op zoek naar positiewinst. Net voor de race na een crash werd afgebroken, reed hij naar de zesde plek en dus was de titel een feit en hoorde je in onze box echt een zucht van opluchting.”
 
“Dat deze titel geen toevalstreffer is, bewijst de geschiedenis want dit is voor Tom en het team de derde titel op rij en dat telkens met een stevige concurrentie. Het logische gevolg is dan ook dat we met ons team volgend seizoen een gooi gaan doen naar het kampioenschap in klasse 6, een flinke gok want we zullen daarbij afscheid moeten nemen van onze trouwe Clio en een nieuw strijdwapen klaarstomen, maar daarover volgt later meer nieuws! Er rest me nu alleen nog alle medewerkers, partners en supporters van het team te bedanken, en ook een pluim voor de organisatoren voor dit mooie kampioenschap!”

Persbericht JFT Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Sprint op maandag 7 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Fun Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons