van der Horst

Circuit Zolder bereidt zich voor op spetterende finales tijdens de traditionele American Festival NASCAR Finals op 10, 11, 12 en 13 oktober

Gridwalk 2023 Nascar Whelen Euro Series EuroNASCAR Pro Race 2
Gridwalk 2023 Nascar Whelen Euro Series EuroNASCAR Pro Race 2
Voor het autosportseizoen 2024 is de finish in zicht, maar niet zonder een prachtige eindspurt op Circuit Zolder. Op 10, 11, 12 en 13 oktober staan immers de American Festival NASCAR Finals op het programma, met niet alleen de titelstrijd in de Europese NASCAR-competities, maar ook de eindspurt in de Porsche Carrera Cup Benelux en het Belcar Endurance Championship. Op het programma staan vier dagen van autosportspektakel op het asfalt en in de paddock. Er is dus maar één optie mogelijk: erbij zijn!
  • Hamofa Performance
Parade Bathurst 12 Hour 2024
Parade Bathurst 12 Hour 2024
De plek van afspraak is inderdaad Circuit Zolder, maar ook daarbuiten kan u van de indrukwekkende NASCAR-wagens genieten. Op donderdag 10 oktober, vanaf 16u30, is er immers al de traditionele parade van de EuroNASCAR-wagens van het Limburgse circuit naar het Heldenplein in het centrum van Zolder. Tijdens deze rit maken de deelnemers voor de tweede maal op rij ook een ommetje langs ’t Weyerke in Heusden-Zolder (https://www.weyerke.be/). Op het Heldenplein kan het publiek de wagens bewonderen, op de foto gaan met de rijders en ondertussen volgt de technische keuring van de bolides in afwachting van de competitie op vrijdag, zaterdag en zondag.

Met een wereldster in een Porsche

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä
Op vrijdag 11 oktober start het gebrul van de motoren, met de vrije trainingen van zowel de EuroNASCAR PRO, als de EuroNASCAR 2, maar ook van de Porsche Carrera Cup Benelux. In die Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste merkencup van de Lage Landen, vinden we bovendien niemand minder dan Kalle Rovanperä, de tweevoudige wereldkampioen rally. De jonge Fin doet het in de kleuren van RedAnt Racing. Hij won dit seizoen al twee wedstrijden in zijn Porsche 911 en zal op Circuit Zolder zeker opnieuw succesvol willen zijn.
Opgelet, op vrijdag is er gratis toegang voor iedereen!

Het licht gaat op groen

NWES American Finals Zolder EuroNASCAR Pro Race 2
NWES American Finals Zolder EuroNASCAR Pro Race 2
Zaterdag en zondag staan in het teken van de pure competitie, met kwalificaties en races van alle series. Zo opent zaterdag nog met de vrije sessie van het Belcar Endurance Championship, maar wat volgt zijn de strijd om de poleposities in de EuroNASCAR PRO, de EuroNASCAR 2, de Porsche Carrera Cup Benelux en het Belcar Endurance Championship. Bovendien werken de EuroNASCAR PRO, de EuroNASCAR 2 en de Porsche Carrera Cup Benelux na de middagpauze ook de eerste races van het weekend af, telkens korte sprints die bol van het spektakel zullen staan.

Om 13u15 is er bovendien een Open gridwalk en een autograph session voor iedereen tijdens startgrid van de EuroNASCAR PRO, terwijl de Pompom girls op de startgrid voor een geweldige ambiance zorgen.

Belgian Mustang and Cougar Club
Belgian Mustang and Cougar Club
In de paddock heerst er dan weer een heuse verjaardagsfeer, met de Celebration 60 Years Mustang. In samenwerking met de Mustang Garage en de Belgian Mustang Club & Cougar Club wordt er een overzicht geboden van alle Mustangs die er in de geschiedenis van deze iconische auto geproduceerd zijn. Bovendien komen er ook Amerikaanse legervoertuigen naar het circuit.

De kampioenen volgen op zondag

Zondag start van 09u00 tot 09u45 met een pitwalk voor alle bezoekers, terwijl de Celebration 60 Years Mustang verdergaat. Op zondag om 10u30 trekken deze schitterende bolides vervolgens het circuit op voor een prachtige en kleurrijke parade.

Start Belcar Endurance Championship 2024
Start Belcar Endurance Championship 2024
Ondertussen wordt er op het circuit geracet en gezien het om de laatste races van het seizoen gaat, zal er heel regelmatig champagne ontkurkt worden! Zowel het Belcar Endurance Championship, als de Porsche Carrera Cup Benelux, de EuroNASCAR PRO en de EuroNASCAR 2 zien voor het laatst in 2024 het licht op groen springen! Het het Belcar Endurance Championship sluit de meeting af met een intense uithoudingsrace van twee uur!

Er is om 13u25 ook opnieuw een open gridwalk en autograph session tijdens de startgrid van de EuroNASCAR PRO, met opnieuw de enthousiaste Pompom girls op startgrid.

Er zal bovendien een livestreaming zijn van de Belcar Finals. Hou hiervoor de Social Media van de Belcar Series in het oog.

Circuit Zolder werkt tijdens de EuroNASCAR-races ook mee aan de testversie van de ontwikkeling van een nieuwe belevings-app die enkel beschikbaar is voor aanwezigen op het domein tijdens het weekend.
‘Beleef sportevenementen als nooit tevoren met Omniculars! Met Omniculars bepaal jij welke camerahoeken je volgt en geniet je van meerdere live-beelden tegelijk, waar je ook bent op het domein. Combineer live racebeelden met on-board camera’s en tijdswaarnemingen van één bepaalde wagen op je eigen mobiel apparaat. Of je nu in de speciale zones via WIFI zit of gebruik maakt van het 4G netwerk, je hebt altijd toegang tot exclusieve beelden van Circuit Zolder.’
In de programmaflyer die verdeeld wordt tijdens het event, zal een scanbare QR-code staan om deze app te downloaden. Ook zal er in aanloop van het event hierover gecommuniceerd worden via de social-mediakanalen van Circuit Zolder.

Info & tickets: American Festival NASCAR Finals

Persbericht Circuit Zolder



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op maandag 7 oktober 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons