van der Horst

De Porsche Sprint Challenge Benelux staat voor spannende finales aan de Nederlandse Noordzeekust.

Porsche Sprint Challenge Benelux bij Truck GP op Circuit Zolder
Porsche Sprint Challenge Benelux bij Truck GP op Circuit Zolder
De Porsche Sprint Challenge Benelux zit alweer in de laatste rechte lijn. Het seizoen is voorbijgevlogen en de vier voorafgaande meetings waren telkens van een hoog niveau, met zeer uiteenlopende winnaars en vooral een slotafspraak waar alle prijzen nog uitgedeeld moeten worden. Op het menu van woensdag 9 oktober staan een meeting met alle sessies en races op één dag en een kampioenenhuldiging op een steenworp van de Noordzee, want de plaats van afspraak is daar waar het ook allemaal in mei 2024 begon: Circuit Zandvoort.
De spelregels kent u nu ondertussen al, maar we herhalen ze nog even kort: de Porsche Sprint Challenge Benelux staat open voor de modellen ‘991’ en ‘992’ van de Porsche 911 GT3 Cup en voor de Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport, met een vrije sessie, twee kwalificatiesessies en twee sprintraces van 30 minuten op één dag en dat telkens op een weekdag. De voorbije jaren vonden tientallen rijders en teams de weg naar deze groeiende competitie en we staan op woensdag 9 oktober voor de ontknoping van de jaargang 2024.

Nog negen rijders uit de vier klassen…

In het algemene klassement is het spanning troef! Niet minder dan negen rijders komen mathematisch nog voor de titel in aanmerking en opvallend daarbij zijn deelnemers uit de vier klassen: in casu ‘992’, ‘992 AM’, ‘GT4’ en ‘GT4 AM’.

Dat wijst erop dat onze competitie echt ook kansen aan alle deelnemers biedt”, aldus Series Manager Lars Plato. “De Porsche Sprint Challenge Benelux staat open voor diverse profielen van deelnemers en zij maken in Zandvoort onderling uit wie zich de kampioen 2024 mag noemen!

Philippe Wils
Philippe Wils
Bovenaan de rankschikking staat Philippe Wils, die tijdens de finale in Nederland de kleuren van Q1 Trackracing zal verdedigen. Maar opgepast, met een voorsprong van amper drie punten op zijn dichtste achtervolger, G. King (W.D.P. Racing), is er absoluut nog niets gezegd of geschreven en zeker als u weet dat er nog honderd eenheden in de puntentabel in te schrijven zijn. Ook het achtervolgende peloton, bestaande uit Menno van de Grijspaarde (Team GP Elite), Niels Troost (Team GP Elite), Lennart Hiemstra (Triple & Crown Racing) en Mees Muller (PG Motorsport), is verre van kansloos.

Maar ook een echte klassenstrijd…

Niels Troost
Niels Troost
In de klasse ‘992’ vertrekt Niels Troost als favoriet, met een bonus van 37 (op 50 te verdienen) eenheden op de dichtste achtervolger, Michael Cool (Belgium Racing). In de klasse ‘992 AM’ is de strijd intenser, met drie kanshebbers op de titel, met name Philippe Wils, Lennart Hiemstra en Alfred Lenferink (Hans Weijs Motorsport).


Mees Muller - PG Motorsport
Mees Muller - PG Motorsport
Mees Muller kende pech tijdens de voorgaande meeting in de Belgische Ardennen, maar de jonge Nederlander zal in de klasse ‘GT4’ opnieuw zijn talent willen tentoonspreiden. Hij maakt ook veel kans op de titel, al moet hij nog steeds uitkijken voor Dino van der Geest (Team GP Elite).


Tot slot is er het schitterende duel tussen G. King en Menno van de Grijspaarde in de klasse ‘GT4 AM’, met amper tien punten tussen de twee kemphanen. In de zegestand staat het vijf-drie voor de Brit, maar met de slotraces op eigen bodem zal de Nederlander tot op de meet de titel najagen.

Afspraak op woensdag 9 oktober voor de slotmeeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux op Circuit Zandvoort!

Persbericht Porsche Sprint Challenge Benelux



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op maandag 7 oktober 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons