van der Horst

Podium en top tien plaatsen voor Thomas Strauven in Jerez

Podium Race 3
Podium Race 3
Met twee keer een negende plaats en een podium wist Thomas Strauven afgelopen weekend drie keer in de punten te finishen in de Spaanse Formule 4. Op het circuit van Jerez werkte het kampioenschap zijn voorlaatste krachtmeting van het seizoen af en met de laatste ronde in Barcelona in het vooruitzicht behoudt onze landgenoot zicht op de top vijf in het kampioenschap!
Thomas Strauven begon het weekend met een negende plaats in race één, die gewonnen werd door Mattia Colnaghi. De Italiaan liep zo weer wat puntjes in op Keanu Al Azhari, die vijfde werd. In de tweede race was de zege dan weer voor de Emiraat terwijl Colnaghi als derde mee naar het podium mocht. Voor Strauven viel er opnieuw een negende plaats in de bus al had onze landgenoot vooral zijn zinnen gezet op race drie van het weekend.

Mattia Colnaghi
Mattia Colnaghi
Daarin mocht de Limburg namelijk vanaf de tweede plaats starten na een knappe kwalificatie eerder op de dag. De zege was uiteindelijk opnieuw voor de vanaf pole gestartte Colnaghi terwijl Juan Cota de tweede plek van Strauven afnam. Onze Rodin Motorsport piloot hield echter wel stand voor de derde plaats en sluit zijn weekend opnieuw succesvol af, met zijn vijfde podium van het seizoen inclusief de zege in Jarama begin dit jaar. 

Al Azhari en Colnaghi verdeelden dit weekend dus de zeges maar over de volledige lijn was de Italiaan nipt de betere. Het verschil bedraagt nu nog dertien punten waarmee alles te beslissen valt in Barcelona, begin november. 

Foto's: Rodin Motorsport & Spanish F4



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 4 op maandag 7 oktober 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons