van der Horst

12H Hungary: Eerste tien inschrijvingen zijn binnen

Na een jaar afwezigheid vindt er dit seizoen opnieuw een editie van de 12 uren van Hongarije plaats. De beslissing om de wedstrijd opnieuw te organiseren werd laat genomen temeer daar de vijfde editie van de 12 uren al gepland staat voor het eerste weekend van april. Deze week kon de organisatie toch al de namen van de eerste elf ingeschreven wagens vrijgeven en bij die tien namen ook die van twee Belgische equipes, VDS Racing Adventures en Speedlover.
VDS GT 001 R
VDS GT 001 R
VDS Racing Adventures komt naar Hongarije met de unieke Belgische GT, de VDS GT001-R, en het team hoopt er even goed voor de dag te komen als tijdens de laatste editie in 2011 toen de VDS Mustang GT3 bestuurd door Schroyen, Bailly en van der Straten als eerste over de meet kwamen, voor de Speedlover Porsche van Emmet en Gerome. Ook dit laatste team zal dit jaar van de partij zijn met een Porsche 997 GT3 Cup. De meeste tegenstand tot hiertoe voor onze Belgische equipes moet komen van het Italiaanse De Lorenzi Racing dat naast twee Porsche’s 997 GT3 Cup ook een Mercedes SLS GT3 inzet. Ook het Nederlandse Cor Euser Racing heeft zijn deelname bevestigd en vaardigt naast de Lotus Evora GT4 tevens zijn gekende BMW 120D af. Een Ginetta GT4, een Audi R8 en twee Renault Clio’s vervolledigen de voorlopige deelnemerslijst.

Foto: Jacques Letihon



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 27 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Hours of Hungary.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons