van der Horst

12H Sebring: Na 6H: Action Express Racing blijft forcing aanvoeren

Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Halfweg de Mobil 1 12 Hours of Sebring is het nog steeds de Action Express Racing Cadillac #31 die de koppositie behoudt. Hoewel de teller van full course cautions ondertussen al op vier staat, behielden Pipo Derani, Tristan Nuñez en Mike Conway op kop, voor de Acura van Wayne Taylor Racing. Daarnaast pakte Action Express Racing de volle pot na vier uur voor de IMSA Michelin Endurance Cup.
Hoewel de Cadillacs zich de sterkere tot nu toe toonden, geeft vooral de blauw-zwarte Acura de strijd nog niet op en mengt zich nog steeds in de debatten. Ondertussen verloor de Meyer Shank Racing Acura wat tijd nadat de wagen tijdens de laatste full course yellow tweemaal binnen kwam om het chassis wat te verstevigen. In LMP2 heeft PR1/Mathiasen Motorsports een riante voorsprong opgebouwd op de rest van de deelnemers, terwijl Riley Motorsports nog steeds de LMP3-klasse aanvoert. Ondertussen is Muehlner Motorsports America ook al terug naar buiten, maar halfweg het vijfde uur mocht men terug de pits opzoeken na een lekke band rechts achter.

BMW M Team RLL - BMW M4 GT3
BMW M Team RLL - BMW M4 GT3
Ook in GTD Pro blijft alles nog onbeslist. Daar is het ineens de BMW M4 GT3 van BMW M Team RLL die bovenaan staat, maar wel de WeatherTech Racing Mercedes en Corvette Racing Chevrolet in zijn zog heeft. Daar zit de top acht nog in dezelfde ronde, waar de wagen van Alessio Picariello, de WeatherTech Racing Porsche, de groep afrond. Wie wel tot hier toe met pech te kampen kreeg is de TR3 Racing Lamborghini, die de voeling met de kop verloor nadat de bolide de pitbox miste en daarvoor ook nog eens een penalty moest voor afwerken. Hetzelfde verhaal in GTD, al is het daar vooral Mercedes dat vooraan goed vertegenwoordigd is met drie wagens in top vier. Tot nu toe is het het exemplaar van Gilbert Korthoff Motorsports dat de leiding heeft voor Winward Racing, terwijl de Turner Motorsports BMW als derde rondrijd.

Foto's: IMSA - BMW Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 19 maart 2022.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons