van der Horst

24H Barcelona: RedAnt Racing pakt winst en titel - Herberth Motorsport wint algemeen

RedAnt Racing kampioen in de 992-klasse
RedAnt Racing kampioen in de 992-klasse
Het seizoen van de 24H Series kende zijn finale tijdens de Hankook 24H Barcelona, waar RedAnt Racing voor de vierde keer dit seizoen de overwinning behaalde in de 992-klasse. Ayrton Redant, Yannick Redant, Kobe de Breucker en Lars Zaenen domineerden de race en eindigden met een voorsprong van vier ronden op hun dichtstbijzijnde concurrent, waarmee ze ook voor de tweede keer op rij de titel veroverden. De algemene overwinning ging naar de Herberth Motorsport Porsche, bestuurd door Scott Noble, Ralf Bohn, Jason Hart en Dustin Blattner, waarmee het Duitse team zijn record op het Catalaanse circuit verder aanscherpte.
  • Powercars
RedAnt RAcing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
RedAnt RAcing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
RedAnt Racing mocht dan wel met een voorsprong van vier ronden winnen, cadeau kregen ze de zege allerminst. De gebroeders Redant, Kobe de Breucker en Lars Zaenen vochten continu met het QMMF by HRT-team van Abdulla Al Ali, Ibrahim Al Abdulghani, Ghanim Al Ali en Julian Hanses, tot ze uiteindelijk de overhand kregen. Dit was genoeg voor de rode bolide om een tweede titel in drie jaar te veroveren. Het Qatarese team eindigde als tweede, wat hen de overwinning in de 992-Am klasse opleverde, hun tweede overwinning in twee weken tijd na hun klassewinst in de Michelin 992 Endurance Cup. RPM Racing werd derde en kroonde zich tot kampioen in de 992-Am klasse. Mühlner Motorsport eindigde als zevende algemeen en zesde in 992-Am, terwijl de andere RedAnt Porsche halverwege de race moest opgeven vanwege onherstelbare elektronische problemen.

Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Vooraan in de GT3-klasse ging de strijd tussen Herberth Motorsport Porsche en de Saintéloc Junior Team Audi. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar pas in de ochtend kon Herberth Motorsport een voorsprong van twee ronden uitbouwen. Die bleef intact en met een nieuw afstandsrecord behaalden Scott Noble, Ralf Bohn, Jason Hart en Dustin Blattner de algemene winst, evenals de titels in zowel GT3 als GT3-Am voor Herberth Motorsport. Bohn evenaarde hiermee het record betreffende het aantal overwinningen, dat nu op vier staat. Het Saintéloc Junior Team met Michael Doppelmayr, Pierre Kaffer, Elia Erhart, Stéphane Tribaudini en Christer Jöns eindigde als tweede, terwijl Poulsen Motorsport BMW als derde over de streep kwam.

ST Racing - BMW M4 GT4
ST Racing - BMW M4 GT4
Tot slot was er helaas enkel zilverwerk voor Fabian Duffieux. Samen met Samantha Tan, Neil Verhagen, Jon Miller en Pippa Mann nam hij deel in de ST Racing BMW GT4, waar ze het in de klasse tot de laatste seconde uitvochten met de Venture Engineering Mercedes. Het verschil bij de finish was slechts één seconde, maar na de race kreeg het Amerikaanse team een tijdstraf van vijf seconden wegens een overtreding tijdens een Code 60-fase, waardoor Duffieux en co alsnog tweede werden. Met deze race kwam er een einde aan het seizoen, evenals aan de langdurige samenwerking met bandenfabrikant Hankook. Vanaf 2025 zal de 24H Series overstappen op Michelin.

Foto's: 24H Series powered by Hankook



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24H Series op zondag 15 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons