van der Horst

Traditionele buitenlandse uitstap brengt Belcar Endurance Championship naar L’Anneau du Rhin

Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 911 GT3 Cup
Na de schitterende 46ste editie van de 24 Hours of Zolder, trekt het nationale uithoudingskampioenschap naar het Franse Colmar om er op het snelle L’Anneau du Rhin de voorlaatste wedstrijd van het seizoen af te werken. Na twee zeges dit seizoen vertrekt Belgium Racing in polepositie en het Limburgse team van Jan Gabriëls en Patric Derdaele kan op Franse bodem zelfs de nationale titel wegkapen, maar dan moeten Jan Lauryssen en Dylan Derdaele wel met de sterke concurrentie van onder meer PK Carsport en Q1-Trackracing afrekenen. Ook in de diverse klassen zal er hard om de punten gebikkeld worden!
Zondag 22 september staat er drie uur wedstrijd op het programma voor de Franse wedstrijd op de kalender van het Belcar Endurance Championship.

Harry Steegmans (links)
Harry Steegmans (links)
We doen dat echter in drie fases van een uur, om de verplaatsingskosten voor de deelnemers te beperken”, legt Harry Steegmans, Algemeen Directeur van Circuit Zolder uit. “Concreet wordt er dus driemaal een uur geracet, maar met slechts één klassement op het einde van de dag. Voor de berekening van de punten voor het algemeen klassement en het klassement per klasse worden de resultaten van de drie heats bij elkaar opgeteld. Alleen volledig afgelegde ronden in heats 1 en 2 en het eindresultaat van heat 3 worden meegerekend. De totale punten zijn uiteraard die van een normale Belcar-wedstrijd.

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Sportief gezien kan het nog alle kanten uit, met niet minder dan zeven équipes die na de STX Motorhomes 24 Hours of Zolder de nationale uithoudingstitel nog kunnen binnenrijven. Uiteraard staat Belgium Racing na een sterk en regelmatig seizoen aan de leiding en mits algemene winst in Frankrijk is het team uit Lommel zeker van de titel, maar zover zijn we zeker nog niet. Want PK Carsport (Longin-Longin-Guelinckx / Audi R8 GT2), Q1-Trackracing (Vandierendonck-Schouten / Porsche 992 GT3 Cup) en het jonge team YDM-Racing (Yondem-Geussens / Porsche 992 GT3 Cup) zullen er alles aan doen om de Belgium Racing Porsche 992 GT3 Cup van die zege te houden.

In GTB kan Tip Top by NGT de titel in de Elzas veiligstellen, maar ook zij moeten met de Porsche Cayman GT4 RS daarvoor scoren, net als VP-Racing in de klasse TA, met de Audi RS3 LMS. Voor Olivier Bertels en Nick Van Pelt is het vooral uitkijken naar de snelle dames Julie Kenis en Juna-Jane De Keersmaecker in de JDK by G&A BMW M2 CS Racing.

IC Motorsport by CCP - BMW 325i
IC Motorsport by CCP - BMW 325i
In de klasse TB kan IR Pwrd by GRT Motorsport (Van Der Aa-Verkoyen / BMW) zich opnieuw in het zog van de leiders in de puntenstand rijden, terwijl in de klasse TC de kampioenen al bekend zijn, met IC Motorsport by CCP (Beers-Loeman / BMW). Zij gaan in Frankrijk de strijd aan met ML Autosport (BMW) en Buga-Auto/Glow/Mstc (Bens-Leysen / Abarth).

De actie start vrijdag om 16u00 met een vrije training van een uur, gevolgd op zaterdagochtend om 9u10 door de kwalificatiesessie. De drie heats zijn voor zondag, met starts om 11u00, 14u15 en 16u40. 

Persbericht Belcar Series



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 17 september 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons