van der Horst

Belgen op tweede plaats halfweg in Zuid-Afrikaanse zonnewagenwedstrijd

Innoptus Solar Team
Innoptus Solar Team
Het Innoptus Solar Team startte vanochtend op de eerste positie nadat ze gisteren een dagrecord konden neerzetten. De studenten van de KU Leuven konden vandaag hun vooropgestelde strategie volgen. Het team uit Twente legde meer kilometers af en eindigen de dag aan de leiding van het klassement. De ingenieursstudenten kwamen langs enkele Zuid-Afrikaanse scholen en toonden de plaatselijke scholieren de mogelijkheden van technologie en hernieuwbare energie.
Klassement

De Belgen startten de dag in eerste positie. Gisteren slaagden ze erin om een dagrecord neer te zetten: de studenten konden 672,9 kilometer afleggen in één dag. Nog nooit eerder in de geschiedenis van de wedstrijd slaagde een team erin om zo veel kilometers af te leggen in één dag. Door deze prestatie kwamen de Leuvense studenten aan de leiding.
Het team uit Twente koos een andere strategie vandaag en kon één lus extra afleggen. Hiermee komen ze aan de leiding met een voorsprong van 16 kilometer. De wedstrijd is nog maar halfweg en de Belgen hebben vertrouwen in hun wagen en het team. De komende dagen zullen cruciaal zijn.
 
Halfweg

Tijdens de Sasol Solar Challenge moeten er elke dag strategische keuzes gemaakt worden. De wedstrijd wordt gewonnen door het team dat na acht dagen de meeste kilometers heeft afgelegd. Hiervoor zijn er lussen ingebouwd in het traject. De deelnemers kiezen zelf hoe vaak ze welke lus afleggen. De komende vier dagen zullen uitwijzen welk team de juiste strategie gekozen heeft en de beste zonnewagen heeft gemaakt.  
De drie topteams (het team uit Twente, het team uit Delft en het Leuvense team) zijn aan elkaar gewaagd. Het verschil tussen de top drie bedraagt momenteel ongeveer 30 kilometer op een totaal afgelegde afstand van meer dan 2000 km.

Persbericht Innoptus Solar Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op maandag 16 september 2024.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons