van der Horst

Twee titels en vier zeges in duizelingwekkend weekend voor RedAnt Racing

RedAnt Racing - 24H Series
RedAnt Racing - 24H Series
Tot het einde van het seizoen alles geven, dat kan uitzonderlijke raceweekends opleveren. Dat was afgelopen weekend het geval voor RedAnt Racing. In Barcelona reden Ayrton en Yannick Redant samen met Kobe de Breucker en Lars Zaenen naar de overwinning in de 992-klasse. De vierde zege op vijf races, goed voor de teamstitel en de rijderstitel voor de Redant-broers. Tegelijk werd er ook geschitterd op de Red Bull Ring, bij de voorlaatste manche van de Porsche Carrera Cup Benelux. Kalle Rovanperä won er de eerste sprintrace, Dréke Janssen stond als derde algemeen en beste rookie mee op het podium. Ook in de tweede race bleek Janssen de beste van alle rookies.
  • Dreamdrive
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Het ene weekend is het andere niet. Na tijdens de 24 Uur van Zolder niet te zijn beloond voor een sterke prestatie trokken de troepen van RedAnt Racing afgelopen weekend op twee fronten ten strijde, vastbesloten om de ontgoocheling van de Limburgse etmaalrace te doen vergeten. Dat lukte, en hoe.
 
Het eerste strijdtoneel was het Circuit de Catalunya, waar de slotrace van de 24H Series werd verreden.
 
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
RedAnt Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“We maakten met beide wagens nog kans op de titel”, schetst teameigenaar Bert Redant de uitgangspositie. “Maar toen de #903 halverwege als leider doorkwam en de daarbij horende 20 punten op zak stak, was de buit binnen. Jammer genoeg viel de #904 iets later met technische problemen terug, maar de zekerheid over de titel gaf ons wel de mogelijkheid om ook een gooi naar de zege in de wedstrijd te doen. We waren vast van plan om met een overwinning kampioen te worden. De sterk bezette Porsche van QMMF by HRT maakte het ons nog best lastig, we hebben de hele nacht en een flink stuk van zondagochtend hard mogen trappen. Op twee uur van het eind hadden we dan een geruststellende voorsprong en konden we op de best mogelijke manier de titel vieren.”
 
Ayrton en Yannick Redant – Kobe de Breucker miste de race in Spa – waren meteen ook rijderskampioen in de 992-klasse, met vier overwinningen op vijf races.
 
Ondertussen mocht de andere helft van RedAnt Racing in Oostenrijk aan de slag. Op zaterdag werd in ontzettend natte omstandigheden de eerste sprintrace van het voorlaatste weekend van de Porsche Carrera Cup Benelux verreden, een kolfje naar de hand van regerend rallywereldkampioen Kalle Rovanperä.
 
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
Kalle Rovanperä - RedAnt Racing
“Iedereen gaat er van uit dat je als rallyrijder goed uit de voeten kan in de regen, maar zelfs een wereldkampioen vermag niets als hij niet over een juist afgestelde bolide beschikt”, licht team manager Marc Goossens toe. “Het hele team heeft daar perfect werk geleverd, en eens Kalle en Dréke door hadden hoe ze de wagen in die natte omstandigheden het best bestuurden liep alles ontzettend vlot.“
 
Dréke Janssen
Dréke Janssen
Want aan het stuur van de andere Porsche van RedAnt Racing kwam Dréke Janssen eveneens uitstekend uit de verf. “Dréke zette een fantastisch weekend neer”, stelt Goossens. “Misschien is het omdat hij nog over recente kartervaring beschikt, maar in deze moeilijke omstandigheden kon hij uitstekend uit de voeten. Hij heeft dit seizoen al hard aan de weg getimmerd, en in Spielberg vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Die podiumplaats algemeen en de zeges bij de Rookies zijn dan ook meer dan verdiend.”
 
Dréke Janssen - RedAnt Racing
Dréke Janssen - RedAnt Racing
De twee RedAnt-racers waren vast van plan om die uitstekende prestaties van de eerste wedstrijd op zondag te herhalen, en leken aanvankelijk goed op weg om dat te doen. Rovanperä werd echter verrast door een manoeuvre van een andere rijder en schoof van de baan. De Fin kon pas als laatste opnieuw onderweg, maar werd na een indrukwekkende inhaalrace uiteindelijk nog zesde. Ook Dréke Janssen vocht met succes enkele felle duels uit, en werd daarvoor beloond met een vierde plaats algemeen en een tweede zege bij de Rookies.
 
De Nederlander kreeg bovendien ook nog een mooie kers op de taart, en werd tot Michelin Star of the Weekend uitgeroepen. De trofee wordt bij iedere meeting door de organisatie en de bandenfabrikant uitgereikt aan de rijder of het team die zich het meest in de kijker wisten te rijden.
 
“Dit was het beste weekend sinds de oprichting van RedAnt Racing”, glunderde teameigenaar Bert Redant nog na. “Niet alleen een ideale manier om de recente tegenvallers weg te spoelen, maar ook een bron van motivatie voor de toekomst.”
 
Voor RedAnt Racing staat er dit seizoen nog één racemeeting op het programma: van 11 tot 13 oktober wordt de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux afgewerkt, in het kader van het American Festival op Circuit Zolder. Allen daarheen!

Persbericht RedAnt Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op maandag 16 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons