van der Horst

D’Ieteren Luxury Performance blijft in de running voor de titels in aanloop naar de finale op Zolder.

Benjamin Paque - D’Ieteren Luxury Performance
Benjamin Paque - D’Ieteren Luxury Performance
Gehouden op de Oostenrijkse Red Bull Ring, waar de weersomstandigheden al even delicaat als wisselvallig waren, was de vijfde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux 2024 voor alle teams bijzonder ingewikkeld en complex. Met twee poles en al evenveel podiumplaatsen, blijft D’Ieteren Luxury Performance in de running voor het veroveren van de verschillende titels in de aanloop naar de finaleraces op 11, 12 en 13 oktober op het circuit van Zolder…
  • De Swert Opticiens
De vijfde meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux 2024 was allesbehalve rustig voor de verschillende betrokken teams, waaronder D’Ieteren Luxury Performance. De reden? De lastige, zeg maar zeer moeilijke, weersomstandigheden op een Red Bull Ring waar de recent aangebrachte wijzigingen op het niveau van het wegdek soms wat onaangename verrassingen in petto hadden voor de deelnemers, zeker met ook nog de regen in het spel. Een typisch weekend waarin het wenselijk was om de schade te beperken. Benjamin Paque en Kobe Pauwels slaagden erin om dit te doen…
 
Op bepaalde momenten doorheen het weekend, was het echt wel op het randje”, zeggen Marc Maton, de Team Principal, en Lionel Hansen, Team Manager van D’Ieteren Luxury Performance. “Vergeet niet dat deze Porsche 992 GT3 Cup niet de beschikking hebben over Traction Control of  ABS, en dat ze over het algemeen bestuurd worden door jonge rijders. Dan kan een fout al snel gemaakt worden. We kregen nooit de afstelling op natte piste goed, wat ons ertoe aanzette onze rijders tot voorzichtigheid te manen, zeker in de race op zaterdag, die uitdraaide op een echte loterij. Die werd trouwens vroegtijdig beëindigd onder rode vlag. Onze eerste doelstelling tijdens deze verre verplaatsing op de Red Bull Ring, was in de running blijven voor de diverse titels in de finale op Zolder, en dat hebben we kunnen verwezelijken...”
 
Benjamin Paque
Benjamin Paque
Benjamin Paque werd de auteur van weeral twee pole positions, en dat maakt van hem de meest performante rijder over één ronde sedert het begin van het seizoen. Maar hij kende een moeilijke race in de stortregens op zaterdagnamiddag, alvorens zichzelf een nieuwe podiumplaats te schenken op zondag. Met 109 punten op de teller, kan de Luikenaar alvast rekenkundig nog de hoop koesteren om de titel te pakken in Zolder…
 
We kunnen stellen dat we een weekend kenden op meerdere snelheden”, bevestigt Benjamin. “Zaterdag, in de eerste race, besefte ik al snel dat dit een overlevingsstrijd zou worden, in moeilijke omstandigheden, met riviertjes aan water die over de baan liepen! In de regen ontbrak het ons duidelijk aan wedstrijdritme en grip, en ik wilde de wagen zoveel mogelijk sparen. De race op zondag begon heetgebakerd en aan hoog tempo. Heel vlug al bleek dat de regenbanden zouden afzien op een piste die snel opdroogde. Ik heb getracht mijn banden zo goed mogelijk te sparen, om de wedstrijd dan sterk te beëindigen, binnen een tiende van een seconde van Schouten. We gaan dat alles nu analyseren en alles in het werk stellen om meer grip te vinden in de regen met het oog op de laatste afspraak van het seizoen. Het doel daar is klaar en helder: twee poles halen, en twee overwinningen!”
 
Kobe Pauwels
Kobe Pauwels
Op een Red Bull Ring die hij voor het eerst ontdekte, begon Kobe Pauwels aan het weekend met maar een enkel doel: zijn voorsprong behouden in het Rookie kampioenschap. “Het was ongelooflijk delicaat, met omstandigheden die de hele tijd veranderden. Geen ideale situatie om herkenningspunten te vinden op een circuit dat voor mij helemaal nieuw was”, analyseert Kobe. “Zaterdag kregen we in Race 1 de slechtste omstandigheden van het hele weekend. Het was me al snel klaarhelder dat er kost wat kost moest vermeden worden om in de zandbak te stranden, of de wagen te beschadigen. Zondag daarentegen, heb ik me kunnen concentreren op Sam Jongejan, mijn voornaamste tegenstander in het kampioenschap. En door als vijfde algemeen te eindigen, en vooral dan als tweede in de klasse, terwijl hij moest opgeven, was mijn opdracht geslaagd. Niets is op voorhand gewonnen, maar op Zolder gaan we verder strijden om ons doel te bereiken en kunnen we volop profiteren van onze voorsprong van 27,5 punten binnen het kampioenschap. De titel kan ons in handen vallen van bij de aankomst van Race 1 op zaterdag...”
 
In het klassement voorbehouden aan de Teams blijft D’Ieteren Luxury Performance eveneens in staat om de kroon nog te pakken… maar men zal zijn greep niet mogen laten verslappen in de twee laatste sprints van het seizoen op 11, 12 en 13 oktober in hartje Limburg. 
 
Persbericht D'Ieteren Luxury Performance



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 17 september 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons