van der Horst

Belgisch Solar Team deelt tik uit en komt dominant aan de leiding in Sasol Solar Challenge.

Innoptus Solar Team
Innoptus Solar Team
Het Innoptus Solar Team, het studententeam van de KU Leuven, kon vandaag meer dan 700 km afleggen tijdens een uitdagende woestijnetappe van de Sasol Solar Challenge. Hiermee verbreken ze hun eigen dagrecord en nemen ze de leiding. De afgelopen dagen speelden de teams haasje-over met elkaar. De Belgen konden vandaag handig gebruik maken van hun vin en slaagden erin om 100 km meer af te leggen dan hun concurrenten.
Haasje-over
 
De afgelopen dagen speelden de topteams haasje-over met elkaar. Geen van de teams slaagde erin om een overtuigende voorsprong uit te bouwen en de leiderspositie werd verschillende keren doorgegeven. Vandaag legden de Belgen ongeveer 100 kilometer meer af dan hun concurrenten en konden ze daarmee voor het eerst wel een voorsprong uitbouwen. Ze komen hiermee niet enkel aan de leiding van het klassement, maar ze breken ook hun eigen record. Nog nooit eerder legde een team zo veel kilometers af in één dag. De Belgen staan nu op kop met een voorsprong van 84 kilometer op het team uit Twente en 115 kilometer op het team uit Delft.
 
Woestijnetappe
 
Het team doorkruiste vandaag de Kalahariwoestijn. In dit gebied komen vaak sterke zijwinden voor. De zonnewagen is uitgerust met een uitschuifbare en roterende vin om voordeel te halen uit deze zijwinden. Dankzij deze vin kan de zonnewagen zeilen en verbruikt deze minder energie.
 
Vooruitblik
 
Er staan de teams nog drie uitdagende etappes te wachten waarin ze onder andere stevige bergpassen moeten overwinnen. Op donderdag volgt voor het team de 'blinde' etappe waarbij de route pas de avond voordien bekend gemaakt wordt. Ook het laatste stuk richting Kaapstad zal een uitdaging worden door het drukke verkeer.  De teamleden hebben er veel zin in en hopen de komende dagen hun voorsprong uit te bouwen. 

Persbericht Innoptus Solar Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 17 september 2024.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons