van der Horst

24H Dubai richting jubileum editie

24HSeries
24HSeries
Nog geen twee maanden na de succesvolle negende editie van de Dunlop 24H DUBAI, de seizoensouverture van de 24H SERIES powered by Dunlop 2014, kijkt het Nederlandse bureau CREVENTIC al uit naar volgend jaar. Van 8 t/m 10 januari 2015 is het Dubai Autodrome de plaats van handeling voor het tienjarig jubileum van de eerste internationale lange-afstandsrace van het nieuwe kalenderjaar voor GT’s, toerwagens en 24H Specials.
Ter gelegenheid van dit jubileum krijgt de race van volgend jaar een extra feestelijk karakter. “Het lijkt erop dat heel wat teams dit met ons willen meevieren, want we hebben al meer voorlopige inschrijvingen ontvangen dan ooit tevoren op dit tijdstip in het jaar”, zegt Gerrie Willems van CREVENTIC. “Als het in dit tempo doorgaat, hebben we al in de zomer een volledig gevuld deelnemersveld!”

De Nederlandse ondernemer Ivo Breukers, die destijds op clubniveau deelnam aan lange-afstandsraces, bracht in 2005 voor het eerst een bezoek aan het Dubai Autodrome en zag onmiddellijk de mogelijkheden om daar een 24-uursrace te organiseren. Hij overtuigde zijn racepartner Gerrie Willems om met hem samen te werken en zo ontstond CREVENTIC. Al snel kregen de twee ondersteuning van het ervaren team van de Nederlandse organisatie DNRT onder leiding van instructeur en oud-coureur Huub Vermeulen en in samenwerking met Dubai Autodrome werd in januari 2006 de eerste 24-uursrace in de Verenigde Arabische Emiraten gerealiseerd. “Het was onze eerste race als promotor en organisator en het doorvoeren van een evenement, zo ver van huis, was een flinke klus, maar het pakte allemaal goed uit”, herinnert Gerrie Willems zich. “De deelnemers waren enthousiast en de race ontwikkelde zich snel tot wat het nu is: een van de klassieke 24-uursraces, een internationaal evenement waarin beroepscoureurs, semi-professionals en amateurs tegen elkaar kunnen racen en de race met het meest internationale veld van rijders en teams. Door de jaren heen is de samenwerking met het DNRT altijd uitstekend geweest en sinds een aantal jaren hebben we ook de ondersteuning van Dunlop als onze titelsponsor en exclusieve bandenpartner.”

Bestaande klasse-indeling blijft ongewijzigd

Met 27 positiewisselingen aan de leiding voor in totaal acht verschillende teams kende de Dunlop 24H DUBAI dit jaar een spannend verloop. Voor komend jaar blijft de bestaande klasse-indeling voor GT’s, toerwagens en 24H Specials ongewijzigd. “Ook in het reglement verwachten we geen noemenswaardige veranderingen, maar de mogelijkheid bestaat dat er een paar kleine aanpassingen worden gedaan om de sportieve strijd te verbeteren en het rijplezier voor de coureurs te vergroten”, verklaart Willems. “We zijn er trots op dat we het karakter van onze race en een goede mix van vele uiteenlopende auto’s, van indrukwekkende en krachtige GT3-bolides tot de compacte toerwagens in de klasse A2 en de dieselklassen door de jaren heen hebben kunnen handhaven.”

Het ervaren team van commentatoren van Radiolemans.com heeft al aangegeven, in 2015 bij de Dunlop 24H DUBAI weer van de partij te zijn. “Ook de live-televisie wordt uitgebreid”, aldus Willems. “Bovendien zullen onze partners van Dubai Autodrome een bijdrage leveren om het tienjarig jubileum van onze race tot een speciaal evenement te maken. Dit jaar hadden we al een kleurrijke parade met kunstenaars en artiesten in de startopstelling en ik ben er zeker van dat we ook volgend jaar weer iets bijzonders te zien krijgen. Opnieuw verwachten we teams en rijders uit meer dan 40 landen. We zullen er alles aan doen om de race een prachtige start van het seizoen 2015 van onze 24H SERIES powered by Dunlop te maken!” Meer informatie over de Dunlop 24H DUBAI en de andere wedstrijden van de 24H SERIES powered by Dunlop is te vinden via: www.24hseries.com.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op vrijdag 28 februari 2014.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons