van der Horst

24H Nürburgring: Phoenix Racing en Audi zegevieren

Phoenix Racing Audi #4
Phoenix Racing Audi #4
Na de zege van Audi in de 24 Heures du Mans liet het merk uit Ingolstadt vandaag op de Nürburgring de tweede zege in een etmaalrace in slechts een week tijd optekenen. Phoenix Racing, dat zijn thuisbasis heeft op de Nürburgring, won met de Audi R8 LMS Ultra van Haase/Rast/Mamerow/Winkelhock de wedstrijd nadat het team 's ochtends de leiding had genomen. Het verschil op de meet met de #1 Black Falcon Mercedes SLS van Bleekemolen/Simonsen/Menzel/David Arnold bedroeg een kleine drie minuten.
  • Prospeed Competition
Black Falcon Mercedes SLS #1
Black Falcon Mercedes SLS #1
De race ging over 24 uur maar afgaand op de erg bewogen beginfase leek het wel alsof het een sprintrace betrof. Enkele favorieten kwamen zo reeds vroeg in de problemen, ook Marc VDS Racing dat uiteindelijk 's nachts de handdoek moest werpen. Een domper voor het team uit Charleroi dat zich vanaf dit seizoen volledig richt op de VLN maar dat we wel weer in actie zien tijdens de 24 uren van Spa eind juli. Ook de G-Drive Racing Audi gerund door WRT kwam laat in de wedstrijd nog in de problemen, zij moesten uiteindelijk opgeven na transmissieproblemen.

#44 Falken Motorsports Porsche
#44 Falken Motorsports Porsche
De #22 Rowe Racing Mercedes SLS van Zehe/Hohenadel/Bastian/Engel completeerde het podium, gevolgd door de wel erg constant rijdende Falken Motorsports Porsche van Henzler/Dumbreck/Ragginger/Imperatori. De Schubert BMW #20 van Klingmann/Baumann/Hürtgen/Tomczyk lag ook op podiumkoers maar Claudia Hürtgen kreeg kort voor het einde nog af te rekenen met een afgebroken voorwielophanging. De auto tuimelde zo terug naar de zesde plaats algemeen, achter de officiële Aston Martin van Mücke/Turner/Lamy. Vermelden we tot slot nog dat de  #202 Toyota GT86 Cup met Muytjens/Brody/Barbaro/Dujardyn de race finishte als negentigste algemeen.

Foto's: Arne Simons



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons