van der Horst

24H Nürburgring: BMW domineert openingsfase

Rowe Racing - BMW M4 GT3
Rowe Racing - BMW M4 GT3
Na net geen twee uur wedstrijd op de Nürburgring heeft Augusto Farfus in de #99 Rowe Racing BMW de leiding in handen. Op die M4 GT3 zien we overigens ook Dries Vanthoor in actie. De Braziliaan heeft een halve minuut voorsprong op Frank Bird (Bilstein Mercedes #3). Dan Harper, die van pole had moeten vertrekken, ligt nu derde in de RMG BMW #72 die hij deelt met Charles Weerts.
  • 24 Hours of Zolder
Start 2024 24H Nürburgring
Start 2024 24H Nürburgring
Harper vertrok uiteindelijk niet van pole, maar dook na de opwarmronde de pits in voor regenbanden. De regen, die al een tijdje voorspeld was maar nooit echt doorzette, deed dat dus net... voor de auto's van de grid reden. Diegenen die op slicks stonden moesten dus meteen naar binnen, terwijl ze Kévin Estre (Manthey Porsche #911) op regenbanden als leider de eerste bocht zagen induiken. Farfus probeerde tijdens het openingsuur enkele malen voorbij de Fransman te geraken op de baan, maar het was pas na de eerste pitstop dat de BMW voorin kon komen postvatten.

Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Scherer Sport PHX - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Door de, weliswaar lichte, regen zagen we wel al meteen grote verschillen tussen de toppers vooraan. Twee Belgen die ook de start hadden genomen, Frédéric Vervisch (PHX Audi #15) en Alessio Picariello (Falken Porsche #33), kwamen zelfs even met elkaar in aanraking tijdens het dubbelen in de buik van de top twintig. Gelukkig zonder schade, Vervisch is nu twaalfde, Picariello veertiende.

Foto's: Arne Simons & Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op zaterdag 1 juni 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons