van der Horst

24H Zolder: Nabeschouwing Andres Beers

IC Motorsport by Car Care Peeters - BMW 325i
IC Motorsport by Car Care Peeters - BMW 325i
De jonge autosportbelofte Andres Beers heeft op indrukwekkende wijze de TC-klasse gewonnen tijdens de 24 uur van Zolder. Op slechts 16-jarige leeftijd maakte Beers deel uit van het IC Motorsport by Car Care Peeters-team en eindigde hij niet alleen als eerste in zijn klasse, maar behaalde hij ook een indrukwekkende 16e plaats overall in een veld van 40 wagens.
"Wauw wauw wauw... we hebben het gedaan!" zegt Andres enthousiast. "De 24H of Zolder winnen is echt iets magisch! Ik ben zo trots, dankbaar en blij om met zo'n geweldige groep mensen te hebben mogen samenwerken. Dit is een droom die uitkomt!" Ik zou de jongste piloot zijn die een klasse heeft gewonnen tijdens de 24u van Zolder.

De 24u race, die bekend staat om zijn intensiteit, zag Beers en zijn teamgenoten Yana Loeman, Ian Gepts (teamowner), Gilles Molemans en Peter Van Delm schitteren met strategisch geplande stints van 1,5 uur tot soms wel 3 uur. "Geen enkele straf, fout of aanrijding, het was ongelofelijk!" voegt hij eraan toe.

IC Motorsport by Car Care Peeters: Handtekeningensessie voor de rce
IC Motorsport by Car Care Peeters: Handtekeningensessie voor de rce
“We hebben een intense strijd gevoerd tegen sterke concurrenten zoals Convents Racing (P3) en Atrex Motorsports(P2). Het is een hele kunst om de toppositie te behouden, vooral in zo'n lange en veeleisende race. Bij laatste uur hadden we genoeg voorsprong opgebouwd om de auto wat te sparen, dat was een teken van goed strategisch rijden en uithoudingsvermogen van het team,” glundert Beers.

Beers dankte vooral het IC Motorsport-team en Car Care Peeters voor de kans om deel te nemen aan deze prestigieuze race. "Zonder hun steun was dit niet mogelijk geweest. Een speciale dank aan Lenny voor de top planning en strategie, en aan onze kinesist Cato voor de geweldige ondersteuning."

IC Motorsport-team en Car Care Peeters - BMW 325i
IC Motorsport-team en Car Care Peeters - BMW 325i
Met deze overwinning, die dubbelpunten opleverde, staat Beers met IC Motorsport nu aan de leiding van het kampioenschap (n.v.d.r. IC Motorsport verstevigde zijn leidersplaats in de TC-klasse en staat 6e in de algemene Belcar ranking). "Ik ga nu even rusten en me voorbereiden op de Belcar Endurance in Frankrijk in september. De finale race is oktober in Zolder.

Nu kijkt de 16-jarige autosportbelofte Andres Beers al vooruit naar zijn volgende uitdagingen. Beers heeft aangekondigd dat hij volgend jaar wil uitkomen in een hogere klasse, en zijn ambities strekken zich zelfs uit naar de Euronascar-serie.

"Ik wil volgend jaar zeker in een hogere klasse racen in het Belcar seizoen", zegt Beers. "Gesprekken hierover lopen al met IC Motorsport, en ik kijk er enorm naar uit." Wat betreft zijn mogelijke deelname aan de Euronascar, blijft Beers nog wat op de vlakte. "Over de Euronascar kan ik nog niet veel kwijt, die gesprekken lopen met verschillende teams," zegt hij met een glimlach. Ook mijn sponsors moet ik bedanken voor jullie steun!

Beers, die dit jaar indruk maakte met zijn volwassen raceprestaties, blijft vastberaden om zijn carrière naar nieuwe hoogten te brengen. "Dit seizoen heeft me veel geleerd, en ik ben klaar voor de volgende stap."

Met deze ambities zet Beers zichzelf op de kaart als een van de meest veelbelovende jonge talenten in de autosport, en zijn toekomst belooft veel spannende ontwikkelingen. Het seizoen 2024 is nog niet voorbij, maar Andres Beers heeft zijn naam al stevig in de annalen van de Belgische autosport gegrift.

Persbericht Andres Beers



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 27 augustus 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons