van der Horst

Omloop: Jos Verstappen leider na bewogen openinslus

Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Jos Verstappen - Skoda Fabia Rally2
Jos Verstappen leidt na drie van de twintig proeven in de Omloop van Vlaanderen, de vijfde manche van het Belgische rallykampioenschap. De Nederlander heeft een kleine bonus op Cédric Cherain na een bewogen openingslus.
De rally begon op een kleddernat parcours en dat liet zich meteen voelen. Het werd meteen een veldslag met Maxime Potty (Toyota) als belangrijkste slachtoffer. De kampioen van België liet zich verrassen en moest al vroeg de strijd staken. Ook BK-leider Niels Reynvoet kwam niet ongehavend uit de openingslus. De Oost-Vlaming won de openingsproef maar liet zich meteen daarna verrassen en verloor een drietal minuten.

Vooraan werd er niet gewacht. Er tekende zich al snel een kopduo af. Cédric Cherain (Hyundai) nam gewillig de leiding over maar moest die op de zoning afstaan aan de Nederlander Jos Verstappen. Geen al te grote verrassing want de zoning heeft veel weg van een circuit, waar de oud-F1-rijder wel raad mee weet. Verstappen heeft een bonus van 1.5 seconde op Cherain die een gouden zaak kan doen in de strijd om de titel na het wegvallen van Potty en de fout van Reynvoet. 

Vincent Verschueren (Citroën) profiteert optimaal van de opgaves en schuift mee het virtuele podium op, op vijftien tellen van de leiders. Bjorn Syx (Citroën) is voorlopig vierde. Gunther Monnens (Porsche) is vijfde en ook eerste in de GT-klasse. Emile Breittmayer (Citroën) is knap zesde.

Bij de historics leidt Paul Lietaer. Maxime Decock staat op kop bij de Junioren en Benoit Verlinde leidt de Clio Trophy.

Straks volgen nog twee nachtproeven. Het hoofdgerecht is voor zaterdag, met vijftien proeven rond Roeselare.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 6 september 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons